TRI TAČKE SPORAZUMA Lajčak objavio tekst dogovora u Briselu
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Tekst dogovora u tri tačke sa kojim su se saglasile obe strane i koji je na Tviteru objavio specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak glasi:

1. Jedinice specijalne policije koje su trenutno razmeštene na prelazima Jarinje i Brnjak biće uklonjene zajedno s barikadama počev od 2. oktobra u 8.00 najkasnije do 16.00. Kfor će se rasporediti na Jarinju i Brnjaku pre početka istovremenog uklanjanja (jedinica specijalne policije) i ostaće tamo otprilike dve nedelje radi zaštite bezbednog i sigurnog okruženja i garantovanja slobode kretanja.

2. Počev od 4. oktobra u 8.00 počinje primena režima nalepnica kao što je dogovoreno u okviru dijlaoga pod okriljem EU kao privremena mera dok ne bude godogovreno trajno rešenje.

3. Biće formirana radna grupa sastavljena od predstavnika EU, Beograda i Prištine i uz predsedavanje EU radi pronalaženja trajnog rešenja za pitanje registarskih tablica zasnovanog na praksi i standardima EU. Pvi sastanak radne grupe biće održan 21.oktobra u Briselu a u roku od šest meseci od prvog sastanka radna grupa će predstaviti svoje predloge za trajno rešenju na sastanku dijaloga na visokom nivou.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading