GOSTI U JUTARNJEM PROGRAMU FRAPIRANI Veliki šok ovo što je objavio KRIK, komentarisali i objavljivanje uznemirujućih fotografija Veljinih koljača
Printskrin

 

Gosti Jutarnjeg programa na TV Prva danas su bili novinari Nikola Tomić i Ljiljana Smajlović koji su između ostalih aktuelnih tema, komentarisali potez KRIK-a i objavljivanje navodnog iskaza Veljka Belivuka pravosudnim organima, ali i to da li je objavljivanje fotografija zločina Veljinog klana uznemirujuće za javnost. 

O potezu KRIK-a i objavljivanje Belivukovih iskaza 

- Takve stvari nisam nikada, niti bih, niti ću objaviti. Te reči osumnjičenog za najteža krivična dela, pritom ovo nije običan kriminalac, u pitanju je težak pihopata, i vi puštate, koji pritom može da priča šta hoće, objavite nešto i dovodite u situaciju ljude koje je on prozvao, da se brane i sve se svodi reč na reč, kome ću u ovoj situaciji da verujem. S jedne strane izjava predsednika, sa druge izjava kriminalca. Meni je neverovatno da vidim da se izjednačava šef države sa ubicom, i onda ljudi moraju da se peru, danas predsednik države, sutra neko drugi, potpuno nenormalna situacija, biće suđenje gde će svaka strana reći ono što treba. Ja sam bio frapiran, razumem potrebu medija za ekskluzivom, al ja to nikada ne bih - rekao je Tomić, slično mišljenje iznela je i Ljiljana Smajlović: 

GOSTI U JUTARNJEM PROGRAMU FRAPIRANI Veliki šok ovo što je objavio KRIK, komentarisali i objavljivanje uznemirujućih fotografija Veljinih koljača

Printskrin

 

 

- Ovde je jasno kako je redakcija došla do iskaza, postoji problem sa ovim što je KRIK uradio, gledala sam gostovanje Dojčinovića, on samo ponavlja, "mi nismo rekli da je to istina". Problem je što kada objavite taj iskaz, vi tome dajete kredibilitet, još mi je veća vest da je KRIK tome dao toliki značaj, i da to predstavi kao istraživački projekat, to nije nikakvo istraživanje, to su već politički potezi, jasan je politički cilj svega ovoga. Vi tu stavljate u istu ravan predsednika i mafiju. To je strašno - rekla je Smajlović. 

O uznemirujućim fotografijama zločina Belivukovog klana

- Verovatno bih objavio blurovane fotografije, ja bih istakao odnos prema objavljivanju tih fotografija, taj odnos se može preslikati na one koji su za vlast i one koji su protiv vlasti, ti koji su protiv se zgražavaju na te slike. Ključno je da istraga nije ugrožena i da postupak nije ugrožen. Voleo bih da se neka tela, koja se bave etikom, oglase o tome. Sada dolazimo do toga da se poistovećuje objavljivanje fotografija sa političkim opredeljenjem - rekao je Tomić. 

GOSTI U JUTARNJEM PROGRAMU FRAPIRANI Veliki šok ovo što je objavio KRIK, komentarisali i objavljivanje uznemirujućih fotografija Veljinih koljača

Printskrin

 

 

Ljiljana Smajlović smatra da objavljivanje fotografija ne ugrožava etički kodeks novinara, kao i da objavljivanje svakog uznemirujućeg sadržaja, nema štetan uticaj na javnost: 

- Govore kako je ovo neverovatno uznemiravanje javnosti, kako se to ne radi u civilizovanoj zemlji.To apsolutna nije istina. Znate šta je uznemiravanje javnosti, uzasnih 8,5 minuta mučenja Džordža Flojda, to smo svi gledali i gledale su porodice sa decom, nije istina da je svako uznemiravanje javnosti prekršaj kodeksa novinara, u žurnalistikom smislu je opravdano objaviti uznemirujuće fotografije, profesionalno nije greška - navela je Smajlović. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading