ŠAPIĆ NA VELIKI SRPSKI PRAZNIK OČITAO BUKVICU SVIMA Ozbiljni narodi nikada strancima ne izručuju svoje predsednike
SNS

 

"Mnogo se važnih događaja u srpskoj istoriji dogodilo na naš veliki verski praznik Vidovdan, ali onaj koji je svakako obeležio nas kao narod, ali i mnoge kasnije događaje je Boj na Kosovu čiju smo godišnjicu obeležili i ove godine. To je dan kada smo se junački suprotstavili najvećoj imperiji tog vremena" rekao je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Šapić je prilikom posete Negotinu, Boru i Zaječaru istakao da je herojstvo naših predaka na Kosovu utrlo put svim budućim generacijama i obeležilo naš narod zauvek.

"Na jednom od mnogih važnih Vidovdana, međutim, dogodila se i naša velika sramota. Izručili smo strancima svog predsednika. I možemo o politici Miloševića da mislimo šta god, ali on je bio srpski predsednik u jednom vremenskom periodu, a nijedan ozbiljan narod, nijedna ozbiljna država na svetu, nikada ne izručuje svog predsednika strancima, bez obzira pod kakvim pretnjama ili uslovljavanjima bila. To se nikad ne radi", rekao je Šapić.

Šapić je govorio i o razvoju istočne Srbije: "Moramo da nastavimo da dižemo istočnu Srbiju, pre svega putnu infrastrukturu, jer samo tako će nam strani investitori doći u Negotin, ulagati novac i time podizati životni standard ljudi koji ovde žive. Uz mnogo muke smo uspeli da dovedemo u RTB Bor naše kineske prijatelje, koji su samo za tri godine značajno podigli životni standard u celom ovom kraju i sa 4300 zaposlenih pre par godina, danas došli na  6000. Prosečna plata koja je tada bila 68 hiljada, sada je devedeset i dve hiljade, a čuli smo juče obećanje dato predsedniku Vučiću, da će do kraja godine ići i na 100 hiljada."

"Naša vojska mora da jača. Možda nekome zvuči paradoksalno, ali što je srpska vojska jača, to je izvesnije da će u ovom regionu vladati mir. Čvrsto verujem u to jer smo mi poznati kao narod koji je kroz istoriju uvek samo sebe branio, a nikada prvi napadao. Nećemo nikoga napasti, ali ćemo jačanjem naše vojske destimulisati bilo koga da ponovo pokuša destabilizaciju ovog prostora", rekao je Šapić osvrnuvši se i na združenu taktičku vojnu vežbu Munjeviti udar 2021 koju je Vojska Srbije izvela na Pešteru.

Šapić je na kraju dodao da je razvoj ekonomije u direktnoj vezi i sa razvojem i jačanjem vojske: "Da se Srbija u ovoj uzročno-posledičnoj vezi ekonomije i vojske razvija u pravom smeru i da postajemo ključni faktor stabilnosti i mira u ovom delu Evrope, polako postaje svima jasno."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading