ŠOK OTKRIĆE IZ HAGA Presuda Ratku Mladiću unapred napisana!
Foto: Printscreen

Lukić je istakao da je branilac generala Mladića Dragan Ivetić teško bolestan, a da njemu advokatska komora zabranjuje da prisustvuje suđenjima koja se održavaju video-linkom.

Mehanizam u Hagu i pored toga odbio je da odloži izricanje presude generalu.

Izricanje pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću, koje je sudski Mehanizam u Hagu planirao za maj, odloženo je zato što je jedan sudija apelacionog veća preminuo.

Predsednik suda Karmel Adjijus (Carmel Agius) je, kako je iz Haga saopšteno, umesto preminulog sudije Kama (62) u apelaciono veće imenovao sudiju Mustafu El Baža (Mustapha El Baaj) iz Maroka.

- Nema teorijske šanse da je taj sudija stigao da se upozna sa predmetom za tri meseca. Pretpostavimo da je čovek genije, Tesla, i da se upoznao sa predmetom, kada su napisali presudu? Presuda se piše najmanje godinu dana. Kako su stigli u mesec dana da njega upoznaju sa predmetom i da napišu presudu? - pitao je Branko Lukić na TV Pink.

- Ili je presuda napisana unapred? - pitao je voditelj Predrag Sarapa.

- Pa, naravno - odgovorio je Branko Lukić.

Podsećamo, general Ratko Mladić u pritvoru je već skoro 10 godina i u izutetno je teškom zdravstvenom stanju, a posete su mu zabranjene!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milenko Rapajić

08.06.2021 14:05

Jadan čovek, baš mi ga je žao. Teško zdravstveno stanje, evo zaplakaću. Heroj koji se 15 godina krije u podrumu, velik heroj je to. Zločinac najgore vrste, psihopata, rame uz rame sa najgorima koje smo videli u XX veku. Sramota da nas je njega i svih koji su bili u komandi i imali direktnu odgovornost i uticaj na događaje koji su se dešavali u ratu u Bosni i Hrvatskoj, a zovu se srbima. Svi ljudi su naša braća dragi moji srbi, a posebno su nam braća hrvati, bosanci/bošnjaci, i to rodjena braća. Sram da nas bude ovakvih heroja. Jedni drugima treba da se izvinimo za sve što smo radili pa da sednemo za sto i da oteramo ovu kriminalnu bandu koja zloupotrebljava naše i njihove nacionalne osećaje i dere nam svima kožu s leđa dok mi kličemo ovakvim nesvetima, zlotvorima i najjsramnijim primercima ljudskog roda, ma koje vere i nacije bili.