STIŽE OLUJA IZ HRVATSKE? Izdato upozorenje na nevreme, evo šta se očekuje u narednom periodu
Alo/ Ilustracija

 

Na kopnu će sledećih neko hladnih dana padati susnežica. Ponegde je moguća i kiša koja će lediti na tlu. Više snega moglo bi biti tokom vikenda, posebno u gorju i na istoku. 

Na Jadranu pak valja biti ponovno oprezan na jaku i olujnu buru i severni vetar te kišu, koja će povremeno padati i u nastavku radnog dela ove nedelje. Mestimično će biti i obilnija, pogotovo u Dalmaciji, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Sutra promena vremena

U sredu će u istočnoj Hrvatskoj još prevladavati sunčano. Ujutro mestimično magla. No prema večeri sa zapada porast naoblačnosti. Vetar slab, poslepodne umeren istočni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura od -6 do -3 °C, najviša dnevna oko 5 °C.

Podjednako hladno ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a najviša temperatura između 2 i 5 °C. U prvom delu dana barem delimično sunčano, ponegde i maglovito, a zatim porast naoblačnosti. Uveče, a posebno tokom noći mestimično susnežica i kiša, koja se može smrzavati na tlu. Vetar većinom slab.

Na zapadu zemlje već prepodne naoblačenje, a od sredine dana i oborine. Na severnom Jadranu kiša, krajem dana mestimično obilnija, u gorju sneg i susnežica, a navečer i u noći i kiša koja se može smrzavati u dodiru s podlogom. Ujutro po kotlinama ponegde magla. Na moru će zapuhati umereno, poslepodne jako i olujno jugo, uz valovito i jače valovito more. Najniža temperatura od -8 °C u gorju do 5 °C na otocima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading