STIGLO JE LETO, A SA NJIM I PUTOVANJA Šta sve treba da znate o morskoj hrani pre nego što odete na letovanje?
Balkan Trip

Koliko je važno izabrati dobru destinaciju, toliko je važno i da znate da izaberete u čemu ćete na toj destinaciji uživati, a kvalitetna hrana je svakako jedna od stvari koje treba pažljivo odabrati.

Za to ima rešenje Dejan Dragićević, čuveni gurman televizije Balkan Trip. On je prilikom gostovanja u emsiji „Čekiranje“ sa voditeljem Milošem Trajkovićem i gledaocima podelio nekoliko jednostavnih trikova za pravo guštanje u morskim delicijama.

Dejan je na početku dao praktičan savet koji glasi: „Jedi i pij ono što ima tamo gde si. Najdalje da potiče iz okoline od 5, 6 kilometara.“

Pošto je Dejan pravi morski vuk koji često uživa u svojoj kući na Jadranu, Miloša je interesovalo šta je to što on najviše preferira od morskih plodova.

"Ribe, gambore, to bih mogao stalno da jedem. Mušlje, jastoge, hobotnice. Hobotnica se lako lovi“, odgovorio je i zaključujemo da nije izbirljiv kada su u pitanju podvodni specijaliteti, a i ko bi bio kad su toliko ukusni."

"Jel si lovio nekad hobotnicu?" Nadovezao se Miloš.

"Ja se bavim podvodnim ribolovom tako da nikakav problem nije. Moja slika je dole na svim zidovima s natpisom zabranjeno pošto tamanim sve,“ odgovorio je poznati gurman objašnjavajući detaljno tehnike lova na hobotnice koje i nisu baš tako suptilne."

Ukoliko vas interesuje ova vrsta ribolova, Dejanovo uputstvo možete čuti OVDE.

Miloša je zanimalo mišljenje ovog kulinarskog stručnjaka pa ga je upitao: „Koja je razlika između morske i rečne ribe?

STIGLO JE LETO, A SA NJIM I PUTOVANJA Šta sve treba da znate o morskoj hrani pre nego što odete na letovanje?

Balkan Trip

 

Sad se sigurno ljute ovi rečni alasi, ali tri do četiri puta je bolja morska riba. More je more. Čisto i puno joda“, objasnio je Dejan dodajući da je bolja divlja riba nego tovljena u mrestilištu, a da je najlakše prepoznati je po repu jer je uzgajanim ribama zakržljao rep od neplivanja.

„Riba na jesen je spremna za parenje i tad je najukusnija, a preko leta se isposti“, dodao je.

Za kraj ga je Miloš pitao za rešenje problema koji nas sve muči, a to je koji je trik za pravilno i lako čišćenje ribe i Dejan je to objasnio vrlo plastično i jasno što možete čuti u videu ispod, a kasnije mu se možete i zahvaliti jer nas je sve rešio muka.

Za još saveta oko najboljih putovanja i uživanja pratite emisiju „Čekiranje“, svakim radnim danom u 11 časova samo na televiziji Balkan Trip, a preporučujemo i da porkrstarite Telekomovom mrežom kablovskih kanala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading