zapušteni pas
Foto: Printscreen/instagram.com/rspca_official

Barni je bio prekriven toliko ispucalim krznom da je bilo nemoguće biti siguran da li se ispod svega nalazi pas. Trebala mu je pomoć, i to brzo. 

„Bio je izuzetno zapušten, sa velikim grudvama krzna koje su visile sa njega“, rekla je Tina Neš, inspektorka RSPCA, u izjavi svedoka.

zapušten pas

instagram.com/ rspca_official

 

Jadni Barni nije bio pravilno negovan za godinu i po dana jer je njegov vlasnik verovao da njegovoj rasi, ruskom terijeru, to nije potrebno. Bilo je nemoguće čak ni videti njegovo lice - bio je samo spuštena mrlja krzna koja se ljulja okolo. Očigledno je imao bolove noseći svu tu dodatnu težinu, a njegovi spasioci su prionuli na posao brijajući sve što su brže mogli.

Proces doterivanja je potrajao dosta vremena, a kada je sve bilo rečeno i gotovo, tim je skinuo 17 funti krzna sa Barnija.

„Pas može da nosi krzno maksimalno do 22 procenata njegove telesne težine dok se kreće“, rekao je veterinar koji je pomogao Barniju.

"Težina ovog krzna bi se znatno povećala da je pas bio mokar." 

Kada je svo dodatno krzno nestalo, Barnijevi spasioci su konačno mogli da razaznaju njegovo slatko lice. Očigledno mu je laknulo što se oslobodio svog tog krzna i brzo je počeo da napreduje pod brigom svih svojih novih prijatelja.

Barni trenutno živi u privatnom pansionu i uskoro će biti usvojen. Imao je težak početak života, ali sada kada je sva ta dodatna težina nestala, jedva čeka da pronađe svoju zauvek porodicu i počne da živi punim plućima.

Kako Barni sada izgleda, pogledajte u galeriji ispod: 

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading