Korisni saveti: Kako da obuzdate psa kada dolaze gosti?
Foto: Shutterstock/Schutterstock

Jedan od čestih problema koji se javlja kada su psi u pitanju je taj što oni postaju previše uzbuđeni kada neko pozvoni na vaša vrata. Bilo da su u pitanju vaši gosti ili poštar, ono što u takvoj situaciji izmiče kontroli je ponašanje pasa. Ako je ovo nešto s čim možete da povežete svog ljubimca imate sreće, jer Cezar Milan je podelio savete o tome kako da svog psa obuzdate u takvoj situaciji.

Prema njegovim rečima psi se “hrane ljudskom energijom”. Većina vlasnika ima običaj da guši svoje pse ljubavlju koju oseća prema njima. Pozdravljanje psa s uzbuđenjem u glasu, dovodi do toga da i pas postane uzbuđen. Najgora stvar koju vlasnik jednog psa može da uradi jeste da pokloni naklonost ili pažnju uzbuđenom psu.

Milan naglašava da je najbolji način da se dresira previše uzbuđen pas taj da se on zanemari. Dakle, u slučaju previše uzbuđenog psa najbolje je da ne reagujete uopšte. Nije poželjno obraćanje psu, uspostavljanje kontakta očima, a pogotovo ne maženje.

Ovaj mađioničar za ponašanje pasa je naglasio i da je vežba dobar način da se iscrpi energija psa, posebno uoči porodičnih okupljanja. Naime, biće vam mnogo lakše da sprečite svog ljubimca da bude prviše uzbuđen kada vam dođu gosti, ako se pobrinete da on za to nema toliko energije. Pre dolaska vama važnih gostiju, izvedite ga u jednu dugu šetnju ili još bolje na trčanje.

Budite slobodni da „ukradete“ ovaj savet i imate kraj sebe mirnog i poslušnog ljubimca kada se gosti pojave na vašem pragu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading