Prodavačica sa srpske pijace otkrila trik na koji padaju kupci: Ne znaju za "caku", shvate posle ručka

Oba imaju jarko zeleno "perje", a da biste izbegli malu podvalu snalažljivih proizvođača potrebno je dobro pogledati donji deo koji je rastao u zemlji.
- Srebrnjak raste iz arpadžika koji se sadi u jesen i do proleća osim zelenih listova razvija mesnati donji deo koji je bele boje i pravilnog vretenastog oblika. Mladi luk koji je iznikao iz stare glavice zrelog luka je sa strane malo pljosnat i to na mestu gde je razdvojen od ostalih strukova pošto ih iz iste glavice iznikne više - rekla je prodavačica, dodajući da je njen mladi luk "pravi srebrnjak".
Kupci koji ne znaju za ovu "caku" obično se tek posle ručka uvere da nisu kupili mladi Srebrnjak, već luk koji je iznikao iz stare lukovice. Zbog jačeg ukusa zadah malo više "tukne", a kod osetljivog želuca pojavi se neprijatno nadimanje.
- Ako se bolje zagledaju žilice, može se primetiti da luku koji je izrastao iz stare glavice nedostaje neki "brk" koji je otpao prilikom raščupavanja. Ali, ko će još na svaki detalj da gleda - u šali je dobacila prodavačica i zaključila: - Zdravi su i jedan i drugi, kaže ona, a prenosi telegraf biznis.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)