DAVIO SUPRUGU, OSUĐEN ZA NAPAD Otkrivena stravična prošlost radnika u kući Princa Harija i Megan Markl
EPA

Princ Hari i Megan Markl ponovo su u centru pažnje zbog najnovijeg incidenta.

Naime, bivši policijski službenik koji je bio zadužen za obezbeđenje vojvode i vojvotkinje od Saseksa tokom njihove posete Ujedinjenom Kraljevstvu ovog meseca, napao je 2016. godine svoju suprugu, koja je tada rekla da je bila “nekoliko sekundi udaljena od smrti”.

Pere Daobri (51) osuđen je za napad na svoju suprugu u septembru 2016. Daobri je navodno gušio svoju suprugu pre nego što je pozvao hitnu pomoć. “Želim da prijavim napad i ja sam počinitelj. Napao sam svoju ženu. Pokušao sam da je zadavim”, rekao je tada. Bivši policajac i bodibilder snimljen je kako prati Megan i Harija od Frogmor Kotedža do stanice Euston 5. septembra.

DAVIO SUPRUGU, OSUĐEN ZA NAPAD Otkrivena stravična prošlost radnika u kući Princa Harija i Megan Markl

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kada uzmete u obzir koliko je Megan otvorena po pitanju žena, prilično je neverovatno da je angažovan telohranitelj s takvim iskustvom. Njegova supruga Sara prošla je kroz stvarno traumatično razdoblje s njim i siguran sam da Megan i Hari znaju celu priču, ne bi im bilo nimalo prijatno što je on zaposlen kao njihov telohranitelj. Stvarno ne mislim da bi Hari i Megan želeli da ih neko poput njega čuva – rekao je izvor koji je hteo da ostane anoniman.

Bivši službenik pošteđen je zatvorske kazne jer je imao “pristojnosti” da pozove hitnu pomoć, ali je osuđen za napad. Njegova kazna od 12 nedelja uslovna je na godinu dana. Daobriju je izrečena mera zabrane prilaska u trajanju od godinu dana, te mu je naređeno da odradi 200 sati neplaćenog rada.

DAVIO SUPRUGU, OSUĐEN ZA NAPAD Otkrivena stravična prošlost radnika u kući Princa Harija i Megan Markl

sutterstock

 

Rečeno mu je da plati 930 funti odštete supruzi i 620 funti sudskih troškova. Daobrijev otac potvrdio je da se na fotografijama s kraljevskim parom zaista nalazi njegov sin, ali je odbio dalje da komentariše bilo šta u vezi s tim.

Fondacija vojvode i vojvotkinje Arčevel donirala je dobrotvornom udruženju za borbu protiv porodičnog nasilja, a Megan je UN-ova zagovornica žena.

Još 2019. Megan je tokom posete Južnoj Africi 2019. govorila o “kriznom stanju” u kojem se dotakla rodno uslovljenog nasilja. Založila se za odgovornost počinitelja porodičnog nasilja, dodavši kako je ključno da “kad nekome kažu, taj neko nešto i učini”. Dodala je da je sramota što žrtve ne govore o tome.

NE MOGU DA IZGUBE JOŠ JEDNOG RODITELJA Poznata voditeljka očajna nakon što joj je konstantovan rak

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading