RIJANA POSTALA MILIJARDERKA! Forbs ju je proglasio za najbogatiju pevačicu na svetu
Profimedia

Kako je objavio Forbs, pevačica Rijana je zvanično postala milijarderka zahvaljujući svom brendu "Fenty" koji objedinjuje kozmetičke proizvode, kao i donji veš, a nedavno je najavila i izlazak parfema u okviru iste linije.

Rijana je postala slavna zahvaljujući svojoj muzici, nakon čega se okušala u glumi te je pokrenula brend donjeg veša koji sada vrijedi 1,7 milijardi dolara, procenjuje Forbes.

RIJANA POSTALA MILIJARDERKA! Forbs ju je proglasio za najbogatiju pevačicu na svetu

Profimedia

 

Takođe objavili su i da je postala "najbogatija pevačica na svetu i da je iza nje Opra Vinfri, najbogatija voditeljka".

Uočeno je da je većina njenog bogatstva dolazila iz nemuzičkih poslova, uglavnom od njenih brendova "Fenty Beauty" i "Savage x Fenty".

Rijana, koja je poznata po svojim pesmama "Umbrella", "Only Girl" i "Work", jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnica svih vremena. Ima devet nagrada Grammy, 13 američkih muzičkih nagrada i 12 Billboard muzičkih nagrada.

U poslednje vreme skrenula je pažnju s muzike i fokusirala se na svoj bjuti brend.

Fenty Beauty, u kojem Rihanna deli vlasništvo sa francuskim luksuznim konglomeratom LVMH, pokrenut je 2017. godine i bio je hit već u prvoj godini postojanja te je donosio više od 550 miliona dolara godišnje prema Forbesu.

"Savage x Fenty", koji je pokrenut 2018. godine i zajedničko je ulaganje s "TechStyle Fashion Group" (Rijana ima 30% vlasničkog udjela), prikupio je 115 miliona dolara finansiranja ranije ove godine, čime je vrednost brenda dostigla milijardu dolara. Plan je da se sredstva iskoriste za otvaranje prodavnica "Savage x Fenty".

BONUS VIDEO:

SONJA JE ACINA PRAVA LJUBAV, NAVIJAM ZA NJIH Ivana Selakov za Alo! otkrila zbog čega želi da se Lukas pomiri s bivšom!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading