MOMENTALNO DA SE KAZNE NJENI RODITELJI! Javnost besna nakon što je Ara Adaktar u rijalitiju vozila automobil bez dozvole, reagovao i advokat
Printscreen

Ara Adaktar navukla je gnev javnosti kada je bez vozačke dozvole u "smartu" vozila babu Nelu u šoping. Iako se radi o krivičnom delu, kao i ugrožavanju bezbednosti, Adam Adaktar je ovaj postupak odlučio da unovči i objavi u prvoj epizodi svog rijalitija "Adaktarovi", a čini se da posledice za ovakvo ponašanje još uvek niko nije snosio.

Naime, mnogobrojni gledaoci su u komentarima na mrežama tražili kaznu za ovo neodgovorno ponašanje.

- "Kako Ara može da se vozi bez dozvole, kaznite ih sve zatvorom?", "U udarnom terminu prikazana je vožnja bez dozvole, ne znam zašto nas čude saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom" - samo su neki od komentara besnih korisnika.

MOMENTALNO DA SE KAZNE NJENI RODITELJI! Javnost besna nakon što je Ara Adaktar u rijalitiju vozila automobil bez dozvole, reagovao i advokat

Printscreen

 

Zakon u Srbiji je jasan što se tiče ovakvih prestupa. Kontaktirala je jedan advokat, koji je objasnio kako je zakonom predviđeno sankcionisanje ovog dela:

- Ako se za volanom nalazi osoba koja nema položenu nijednu kategoriju, u tom slučaju je predviđena novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara. Kazneni poeni se ne mogu izreći u tom slučaju, s obzirom na to da osoba nema položeno za vozačku dozvolu, ali može se izreći mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet meseci. Što se zatvorske kazne tiče, u ovom slučaju moguće je izreći kaznu zatvora u trajanju od 15 do 60 dana. Pošto je maloletnik u pitanju, zakon kaže da će se maloletniku zatvor izreći samo u izuzetnim situacijama - ispriča je advokat, koji je za beogradske medije otkrio da bi po pravilu za ovakvo ponašanje trebalo da bude kažnjena i Arina majka Vanja.

- Pošto se radi o maloletnoj osobi, bitna stvar u ovom slučaju je i da roditelji mogu biti kažnjeni - zaključio je on.

OVO JE ĆERKA MIROSLAVA ILIĆA! Ne viđamo je često u javnosti, udata je za poznatog političara, htela da napusti Srbiju, a onda se desilo čudo!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading