Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Moskva pojačava svoje bombardovanje ukrajinskih gradova, a govori se i o novoj velikoj ofanzivi na Harkov.

Izvan granica grada, vojnici već kopaju rovove da se pripreme za rusku juriš. U pratnji nemačkih novinara, ukrajinski predsednik obišao je danas nove odbrambene objekte.

Predsednik je odmah jasno stavio do znanja da ne isključuje veliki ruski napad na Harkov

"Sistemi protivvazdušne odbrane koje imamo nisu dovoljni. A to samo još više nervira ruskog diktatora: „Putin razume samo moć. Oseća se kao životinja: Ako ne možeš da se odbraniš, uništiće još više. „Ovo mu je uvek bio cilj. Želja mu je da zauzme celu Ukrajinu“, rekao je predsednik Ukrajine.

"Putin je, naravno, želeo da zauzme Harkov, jer je to za njega veliki simbol. Harkov je jedan od glavnih gradova Ukrajine, ima veliki simbolički značaj", dodao je.

 

 

Tek nedavno je Zelenski priznao da je poraz od Rusije sada moguć ako SAD ne izdaju novi paket oružja. U intervjuu, predsednik objašnjava šta bi to značilo. „On će uništiti sve. On će ubiti mnogo ljudi“, rekao je Ukrajinac. „Većina ljudi neće pobeći, pa će on ubiti mnogo njih. Kako će to izgledati? Biće mnogo krvi. Biće mnogo žrtava, mnogo gubitaka. Govorimo o stotinama hiljada", rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading