"20 DRONOVA KRENULO DA UDARI NA KRIM!" Osvanuli snimci žestoke borbe na rusko-ukrajinskoj granici (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

Prvi put od izbijanja sukoba: Otvorene plaže u OdesiMeđunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da ju je ruska strana obavestila da je normalan nivo radijacije u Nuklearnoj elektrani u Zaporožju.

Šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak kaže da 58 zemalja podržava formulu mira ukrajinskog predsednika.

"Sve više zemalja podržava formulu mira Volodimira Zelenskog. Ukrajinu podržava već 58 zemalja", napisao je Jermak na Telegram kanalu, nakon petog sastanka sa predstavnicima stranih diplomatskih misija u vezi sa primenom formule mira.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Blog uživo:

Uništena baza za lansiranje dronova

23:19 - Vojnici 9. motorizovane brigade na pravcu Avdejevke uništili su posadu Oružanih snaga Ukrajine koja je pokušavala da lansira BLPA.

Prvo su ukrajinske borce primetili izviđači. Predali su koordinate i topnici su prionuli na posao. „Arta“ je gađala mesto lansiranja dronova i uništila neprijatelja.

Direktan pogodak

22:05 - U pravcu Belogorovska artiljerci 7. brigade Južne grupe snaga uništavaju militante Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

"Odvažni" održavaju kontranapade OSU u pravcu Krasnolimanska

21:06 - Na prelazu Rajgorodok - Karmazinovka odbijen je napad jurišne grupe od 66 MBR Oružanih snaga Ukrajine. Kao rezultat artiljerijskih udara, uništen je oklopni automobil Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Abramsi krenuli za Ukrajinu

20:19 - Prva serija američkih tenkova Abrams u Ukrajini odobrena je za isporuku tokom vikenda, a tenkovi su na putu da stignu u Ukrajinu početkom jeseni, rekao je u ponedeljak šef nabavke američke vojske Dag Buš.

Borbe kod Kleščejevke 

19:44 - Izviđački snajperisti sa 1200 metara uništili su mitraljezaca koji je odlučio da napadne rusku kolonu.

Momci su pronašli ležećeg militanta i eliminisali ga preciznim udarcem. Oružane snage Ukrajine sada zaobilaze ovo mesto daljinskim stazama, čak ni ne pokušavaju da pokupe leš.

 

 

Ogromni gubici Ukrajine

19:00 - Odluka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pokrene kontraofanzivu bez neophodnog naoružanja dovela je do ogromnih gubitaka u Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu „Dialogue works“.

Obnovljen putnički saobraćaj na Krimskom mostu

18:16 - Na Krimskom mostu obnovljen je putnički saobraćaj, saopštile su nadležne službe na Telegram kanalu.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane javilo da je drugi ukrajinski pokušaj da se napadne most raketom S-200 bio bezuspešan, preneo je TAS S.

Ruska vojska je saopštila je da je Ukrajina pokušala danas da pogodi Krimski most protivvazdušnom vođenom raketom S-200.

Iznad Kerčkog moreuza oborena još jedna ukrajinska raketa

17.14- Aksenov je rekao da je još jedna neprijateljska raketa oborena od strane PVO iznad Kerčkog moreuza

Prvi put od izbijanja sukoba: Otvorene plaže u Odesi

16.40- Nekoliko plaža u ukrajinskom crnomorskom gradu Odesi zvanično je otvoreno za kupače, prvi put od izbijanja sukoba sa Rusijom, ali kupanje nije dozvoljeno za vreme uzbune zbog vazdušnog napada, saopštili su danas lokalni zvaničnici.


Odesa, najveća ukrajinska luka i pomorska baza, više puta je bila meta ruskih napada raketnim projektilima i bespilotnim letelicama, a u more je postavljen veliki broj podvodnih mina, prenosi Rojters.

U ruskom granatiranju Harkova poginula jedna žena

15.46- U jutrošnjem ruskom granatiranju Harkova, grada na istoku Ukrajine, poginula je jedna starija žena, potvrdio je lokalni zvaničnik. "Jutros, oko 5:10, neprijatelj je granatirao naselje Kupjansk-Vuzlovij u okrugu Kupjansk.

Poginula je 72-godišnja žena i oštećena je jedna stambena zgrada", objavio je guverner Oleh Sinehubov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, ali Rojters nije mogao nezavisno da proveri tačnost ovih tvrdnji.

Nakon napada na Krimski most usledila reakcija

15.00Hitno se oglasilo ministarstvo odbrane rusije

„Lancet“ uništava tenk u pravcu Ugledara (VIDEO)

14.30

 

 

Odbijeni ukrajinski napadi: Uništena oklopna vozila

13.58 - Ruska vojska je na krasnolimanskom pravcu odbila tri napada ukrajinske vojske i to u blizini mesta Sergejevka i Serebrjanskog. U napadu je poginulo do 90 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva oklopna vozila, dva pikapa i haubica D-20, piše Sputnjik.

ODJEKUJU EKSPLOZIJE I PUCNJI Opet se dimi Krimski most, jezivi snimci

12.51 - Pojavili su se snimci tamnih oblaka dima koji se dižu nad Krimskim mostom

Izveden stravičan udar krstarećim raketama

12.47 - Rusi napali vojni aerodrom

Ruski snimak: Let nad Ukrajinom (VIDEO)

12.20

 

 

Dejstvo artiljeraca "Zapad" (VIDEO)

11.50 - Svakodnevni rad artiljeraca grupe „Zapad“ na rusko-ukrajinskoj granici.

 

 

UPOZORAVAM VAS!

11.24 - Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini, ovo se tiče pregovara sa Rusijom

Veliki oblaci dima dižu se u nebo!

11.00 - Gradonačelnik ukrajinskog Krivog Roga Oleksandr Vilkul potvrdio je na Telegram kanalu informacije o eksplozijama u gradu , a u Dnjepropetrovskoj oblasti je proglašena uzbuna.

Uništavanje tenka „Leopard“ u pravcu Zaporožja

10.23

 

 

"KAKVO IZNENAĐENJE... I OPET JOŠ JEDNO!" Putinov potez povodom Krima zapanjio Zapad?

10.00"Ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je Zapad povodom Krima, 2014. godine"

U Krakovu osvanuli plakati Vagnera sa pozivom za priključenje toj grupi

09.45 - Na ulicama poljskog grada Krakova osvanuli su plakati koji pozivaju ljude da se pridruže borcima privatne vojne kompanije Vagner.

Na plakatima se nalazi QR kod koji vodi do sajta na ruskom jeziku, objavila je Gazeta Krakovska, pozivajući se na objavu člana Gradskog veća Krakova Lukaša Vantuha na društvenim mrežama.

Lancet  "Odvažnih" razorio američku haubicu M777 (VIDEO)

09.13

 

 

Šojgu izvršio inspekciju arktičkih garnizona Severne flote

08.40 - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je danas inspekciju udaljenih arktičkih garnizona Severne flote i proverio organizaciju službenih aktivnosti na arhipelagu Nova Zemlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Na pomolu sporazum o bezbednosnim garancijama?

08.17 - Grčka, uz učešće Sjedinjenih Država, pregovara sa Ukrajinom o zaključivanju bilateralnog sporazuma o obezbeđivanju bezbednosnih garancija u nizu oblasti, piše list "ekathimerini".

"Prigožin će biti mrtav za šest meseci"

08.01Oglasio se Grozev sa novim predviđanjem

Jermak: Formulu mira Zelenskog podržava 58 zemalja

08.42 - Šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak kaže da 58 zemalja podržava formulu mira ukrajinskog predsednika.

"Sve više zemalja podržava formulu mira Volodimira Zelenskog. Ukrajinu podržava već 58 zemalja", napisao je Jermak na Telegram kanalu, nakon petog sastanka sa predstavnicima stranih diplomatskih misija u vezi sa primenom formule mira.

Prema njegovim rečima, na prethodnom sastanku bila su 43 predstavnika država. 

Formula mira Volodimira Zelenskog zasnovana je na ključnim principima Povelje UN i međunarodnog prava, kao i na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemalja unutar njihovih međunarodno priznatih granica, prenosi ukrajinska agencija TSN.

Moskva: Osujećen ukrajinski napad dronovima na Krim

07.15 - Ruske snage su osujetile pokušaj Ukrajine da napadne Krim, navedeno je u jutrošnjem saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

"Ruske snage su noćas osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica. Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu", navedeno je u saopštenju.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, 14 ukrajinskih dronova je uništila ruska PVO, a još šest je neutralisano ometanjem sistemima za elektronsko ratovanje.

Ukrajinska strana još uvek se nije oglasila o ovom napadu.

Prethodni napad dronom na Krim, u kojem je učestvovalo 25 bespilotnih letelica, dogodio se 30. jula.

Nema mesta za grešku: Krasnolimansk pravac (VIDEO)

07.08 -  Uz pomoć savremenih detektora mina, specijalisti inžinjerijskih trupa vrše inženjersko izviđanje područja i procenjuju situaciju. Da bi rad bio efikasniji, saperi koriste dodatne oči - kvadrokoptere.

U Odeskoj oblasti objavljeno vazdušno upozorenje

07.00 - U Odeskoj oblasti Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušni napad.


Prema onlajn mapi, alarm se oglasio u regionu u 07.13 prema lokalnom vremenu.

Istu informaciju potvrđuje i načelnik Odeske vojne uprave Oleg Kiper. "Vazdušni napad!" – napisao je na svom telegram kanalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading