atentat na zelenskog
Foto: Privatna arhiva/SBU

SBU tvrdi da je uhapšena žena prikupljala obaveštajne podatke kako bi pokušala da sazna plan puta Zelenskog pre njegove posete Mikolajevskoj oblasti, prenosi Kurir

Objavljena je i blurovana slika žene koju su maskirani pripadnici SBU uhapsili u kuhinji i neke telefonske poruke i rukom pisane beleške o vojnim aktivnostima.

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na Telegramu napisao da ga je šef SBU obavestio o "borbi protiv izdajnika".

PRETI JOJ DO 12 GODINA ZATVORA

SBU navodi da je Ukrajina bila svesna da se priprema zavera i da je uvela dodatne sigurnosne mere tokom posete Zelenskog.

Smatraju da je osumnjičena pomagala Rusiji u pripremi "masovnog vazdušnog napada" na Mikolajevsku oblast. Naglašavaju da su nadzirali osumnjičenu kako bi dobili više informacija o njenim nadređenima i zadacima.

- Uhvaćena je na delu dok je pokušavala da prosledi obaveštajne podatke ruskim tajnim službama - saopštila je SBU i dodala da je osumnjičena žena živela u gradu Očakovu i da je pre rata radila u trgovini u tamošnjoj vojnoj bazi.

Navodno je fotografisala lokacije i pokušavala da dobije informacije od ličnih kontakata u okolini.

Uhapšena ženi bi mogla da se suoči s optužbom za neovlašćeno širenje informacija o kretanju oružja i trupa, a mogla bi da dobije do 12 godina zatvora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading