ZELENSKI NAJAVIO KONTRAOFANZIVU Očekuje moderne borbene avione
Foto: EPA/Alo! Ilustracija/EPA

Zelenski je konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.

Portparol ukrajinskog predsednika rekao je da će današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije danas je doputovao u Finsku, gde će, kako su saopštile vlade nekoliko zemalja tog regiona, sa liderima nordijskih zemalja razgovarati o ratu sa Rusijom i evropskim odnosima.

U saopštenju švedske vlade se navodi da su teme samita ruski rat protiv Ukrajine, stalna podrška nordijskih zemalja Ukrajini, odnos Ukrajine sa EU i NATO i "ukrajinska inicijativa za pravedni mir“, prenosi Rojters.

Zelenski će se sastati sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom, kao i sa premijerima Švedske, Norveške, Danska i Islanda.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading