RAZMOTRIĆE PONUDU Moskva će proučiti inicijativu za razmenu pripadnika bataljona "Azov" za uhapšenog ukrajinskog opozicionog političara Viktora Medvedčuka
EPA

Slucki je to izjavio prilikom posete Donjecku.

- Kad je reč o razmeni, proučićemo to pitanje. Ne lično mi, već oni koji imaju ovlašćenja u Moskvi da proučavaju i donose odluke u vezi sa inicijativom za razmenu Medvedčuka za "Azovce"  -rekao je Slucki.

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao da „nacističke zločince ne treba razmenjivati“, a Rusija čini sve da ih privede pravdi, podseća agencija RIA Novosti.

RUSIJA O ULASKU NATO SNAGA U UKRAJINU Ta pretpostavka je fantastična, mi možemo da odbijemo bilo koju neprijateljsku silu

Na vest o hapšenju Medvedčuka Volodin je poručio da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski morati da odgovara "ukoliko se nešto desi uhapšenom lideru političkog saveta ukrajinske stranke 'Opoziciona platforma – za život'".

On je naglasio da je Medvedčuk poznat kao inicijator realizacije Minskih sporazuma u "normandijskom formatu" i "teško da bi se danas dešavali tragični događaji da mu je sve to uspelo", te da se zalagao za nezavisnu i vanblokovsku Ukrajinu.

(UKRAJINA UŽIVO) VISOKI RUSKI ZVANIČNIK: SPREMNI SMO ZA NATO NAPAD Rusija borbeno najspremnija sila na planeti (FOTO/VIDEO)

Po hapšenju Medvedčuka Zelenski je Rusiji ponudio razmenu za "zarobljene građane Ukrajine".

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaj pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine. U Ukrajini ga smatraju smatra saveznikom Putina, koga naziva "ličnim prijateljem".

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading