TUNELI AZOVSTALJA SNIMLJENI OKOM KAMERE Teška vojna tehnika polako napušta Mariupolj (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/Telegram Printscreen

Rano ujutru 24. februara, predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju naciji saopštio da Rusija ne može da se "oseća bezbedno, razvija i postoji" zbog stalne pretnje koja stiže iz današnje Ukrajine.

Kako je Putin naveo cilj vojne operacije je demilitarizacija Ukrajine, "denacifikacija" i zaštita ruskog stanovništva koje naseljava delove istočne Ukrajine, a koje je, kako navodi ruski predsednik, izloženo genocidu od strane zvaničnog Kijeva.

Nakon skoro tri meseca rata, ukrajinska vojska pružila je jak otpor i ruske snage bile su prinuđene na povlačenje sa severa i severoistoka Ukrajine, pa je front prema Kijevu zatvoren, a ruska vojska povukla se iz Sumija.

Rusi su pregrupisali svoje snage i usmerili većinu svojih dejstava na jug i jugoistok Ukrajine kako bi se dalje nastavio prodor na zapad iz DNR i LNR i kako bi Mariupolj bio stavljen pod punu kontrolu.

Veliki podršku Ukrajini u vidu logistike, naoružanja i propagande svesrdno su pružile zemlje NATO pakta, SAD i vodeće članice EU.

Završeno.

BLOG UŽIVO 88. DAN RUSKE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI 

Samohodni topovi „Msta-S“ u Ukrajini

23.46

 

 

Vazdušna opasnost u oblastima u Ukrajini

23.27

 

 

Večernje obraćanje Zelenskog

23.05 - "Drago mi je da primetim da su ukrajinsko-poljski odnosi konačno na apsolutno čistim i iskrenim osnovama, bez svađa i starog konfliktnog nasleđa. Ovo je istorijsko dostignuće. I želim da se zauvek sačuva bratstvo između Ukrajinaca i Poljaka. Kao što sam o ovome rekao danas pred poslanicima: da naše jedinstvo, jedinstvo Ukrajinaca i Poljaka, bude stalna vrednost koju niko neće kršiti", rekao je Zelenski.

 

 

"Haos" nad morem

22:39 - Snimak naleta jurišnog protivoklopnog helikoptera Mi-28 snimljen je, pretpostavlja se, u blizini ukrajinske obale danas. NATO dezignacija za ovaj helikopter je "Haos".

 

 

Ruski samohodni topovi u akciji

22:25 - Samohodni topovi „Msta-S“ demilitarizuju pozicije Oružanih snaga Ukrajine, objavio je proruski Telegram kanal "Rat u Donbasu".

 

Gori Avdijevka

22:11 - Počele su jake borbe za Avdijevku u Ukrajini. Ukrajinski izvori objavili su fotografiju zapaljenih zgrada.

 

 

Koncert na oklopnom vozilu u Ukrajini

22:00 - Telegram kanal Solovljev objavio je današnji, kako se navodi, snimak koncerta održanog za ruske trupe u Ukrajini. Na snimku je vidljivo da se događaj održava u moto-parku, a jedno oklopno vozilo je poslužilo kao bina.

 

 

Noćno obraćanje Zelenskog

21:45 - "Drago mi je da primetim da su ukrajinsko-poljski odnosi konačno na apsolutno čistim i iskrenim osnovama, bez svađa i starog konfliktnog nasleđa. Ovo je istorijsko dostignuće. I želim da se zauvek sačuva bratstvo između Ukrajinaca i Poljaka. Kao što sam o ovome rekao danas pred poslanicima: da naše jedinstvo, jedinstvo Ukrajinaca i Poljaka, bude stalna vrednost koju niko neće kršiti", rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

 

 

Ekstremisti napali sveštenika RPC

21:38 - U Lavovskoj oblasti ukrajinski ekstremisti su polili sveštenika kanonske pravoslavne crkve zelenom bojom.

Incident se desio tokom liturgije.

 

 

Šta se krije u tunelima Azovstalja

21:29 - Arapski dopisnik RT Maksim al-Turi snimio je tunele Azovstalj, gde su ukrajinski nacionalisti bili blokirani. Posle sebe ostavili su razbacano đubre, patrone, granate, uništen telefon, sredstva za higijenu i mnoge druge lične stvari.

Od 16. maja, oko 2,5 hiljade militanata se predalo. Sada je teritorija fabrike oslobođena, u toku su radovi na njenom raščišćavanju.

 

U Hersonu uklanjaju državne simbole Ukrajine

21:13 - Ruski oklopni transporter otkinuo je trozubac sa Aleje heroja, sada će tu biti postavljeni portreti heroja Velikog otadžbinskog rata.

 

 

Austrija zaplenila 254 milona evra ruske imovine

20:59 - Austrija je, u uslovima evropskih sankcija Rusiji, zamrznula imovinu Rusa u iznosu od 254 miliona evra na 97 računa, prenosi TV kanal ORF, pozivajući se na dokumente iz kabineta kancelarke.

Novi napadi na Žitomir

20:44 - Ukrajinski vazdušni komandni centar saopštio je da su ruske snage u nedelju ispalile rakete na infrastrukturne objekte u oblasti Žitomir.

Žitomirska oblast je napadnuta iz „jugoistočnog pravca“ krstarećim projektilima, navodi ukrajinski vazdušni komandni centar na Fejsbuku.

Ukrajina: Dosad je poginulo gotovo 30 hiljada Rusa

20:35 - Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je nove informacije o ruskim gubicima, u kojima tvrde da je ubijeno gotovo 30.000 Rusa, da je uništeno gotovo 1.300 tenkova i više od 200 letelica.

Humanitarna pomoć u Mariupolju

20:28 - Stanovnici Mariupolja dobili su humanitarnu pomoć od ruskih izaslanika. Meštanima je isporučena voda, topli obroci i drugi neophodni proizvodi. Na licu mesta je postavljena poljska kuhinja. Odrasli i deca zahvalili su ruskom komitetu na brizi o njima.

 

Ranjena žena u Vladimirovki

20:09 - U granatiranju sela Vladimirovka u Donjeckoj Narodnoj Republici od strane ukrajinskih trupa povređen je civil, saopštio je Štab Teritorijalne odbrane DNR.

 

 

Medinski: Rusija spremna za nastavak razgovora sa Ukrajinom

19:55 - Rusija je spremna da nastavi razgovore sa Ukrajinom koji su zamrznuti na inicijativu Kijeva, rekao je danas glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski.

"Mi smo sa naše strane, spremni za nastavak dijaloga. Ali, želeo bih da naglasim da je lopta, kada je reč o daljim mirovnim pregovorima, u dvorištu Ukrajine", rekao je on za belorusku ONT televiziju, prenosi TASS.

Tuneli Azovstala snimljeni okom kamere

19:41 - "Ako su katakombe bile upečatljive po skali nesanitarnih i životnih uslova na koje ne bi pristao svaki pas, onda je na površini rad naše avijacije i artiljerije impresivan", piše ruski RT.

"U fabrici nema životnog prostora, a pod jakom vatrom militanti su bili primorani da sve više vremena provode u svojim smrdljivim (bukvalno) rupama".

 

 

Teška vojna tehnika napušta Mariupolj

19:30 - Teška vojna tehnika Narodne milicije DNR napušta oslobođeni Mariupolj. Prema navodima tenkista, tokom borbi za grad nacionalisti su pucali na civilno stanovništvo Mariupolja.

 

 

Poljska traži od Norveške da profit podeli sa Kijevom

19:22 - Norveška ostvaruje ogroman profit od izvoza nafte i gasa i svoj prihod mora da podeli, izjavio je premijer Poljske Mateuš Moravjecki u razgovoru sa omladinom.

Prema njegovim rečima, Norveška se „indirektno goji” od situacije u Ukrajini.

Snimci iz Azovstalja

19:09 - Ovako fabrika Azovstal izgleda iznutra. Uništena i razrušena.

 

Čečeni sa Rusima dejstvuju u LNR

18:50 - Borci čečenskih snaga bezbednosti, pod vođstvom komandanta specijalnog policijskog puka Zamida Čalajeva, jedan po jedan čiste naselja Luganske Narodne Republike od nacionalista.

 

"Tulipani" udarili po komandi VSU u Novoselovki

18:44 - Oružane snage Ukrajine ponovo su opremile vatrene položaje i komandno mesto u školi naselja Novoselovka, Limanski okrug, DNR. Nakon napada Tulipanima, naši borci su upali u zgradu u kojoj su ostali leševi militanata VSU.

Predsedavajući Afričke unije će posetiti Moskvu i Kijev

18:31 - Predsednik Senegala Maki Sal izjavio je danas da će posetiti Moskvu i Kijev u narednim nedeljama u svojstvu predsedavajućeg Afričke unije, koja želi da vidi deeskalaciju u Ukrajini i mir kroz dijalog dve strane.

Rusi uvode nove kontrole kretanja u Mariupolju

18:20 - Ruske snage koje kontrolišu Mariupolj počele su da zahtevaju dozvole za ulazak i izlazak automobila iz okupiranog ukrajinskog grada, rekao je u nedelju savetnik ukrajinskog gradonačelnika Petro Andruščenko. On je rekao da se ​​deportacije Ukrajinaca iz regiona povećavaju.

Ranjen gradonačelnik Energodara


17:55 - Život gradonačelnika Energodara Andreja Ševčika, koji je ranije u nedelju ranjen u eksploziji u svojoj kući, je van opasnosti. On je na lečenju u Melitopolju, rekao je za TASS izvor u lokalnim agencijama za sprovođenje zakona.

"Gradonačelnik Ebergodara je zadobio lakšu ranu. On je u bolnici u Melitopolju. Njegov život je van opasnosti", rekao je on.

Češki VBR na frontu u Ukrajini

17:52 - Oružane snage Ukrajine objavile su snimak kako koriste češku raketnu artiljeriju RM-70 (VBR) kalibra 122 mm u Donbasu.

 

 

Uništenje u Snigirevki, Nikolajevska oblast 

17:34 - Naselje je odavno pod kontrolom Oružanih snaga Ruske Federacije i redovno ga granatiraju Oružane snage Ukrajine.

 

Zarobljeno strano oružje u Ukrajini

17:20 - Komandir voda 100. brigade NM DNR sa pozivnim znakom „Zenit“ pokazao je zarobljeno oružje inostrane proizvodnje pronađeno na napuštenim pozicijama Oružanih snaga Ukrajine.

Među nađenima je pet bacača granata RGV-90 Matador, kao i dva španska bacača granata C-90.

„Još švedskih AT4, američki analog švedskog AT4, jedan NLAV – sada je na poziciji“, rekao je borac.

 

Novi snimci iz Azovstalja

17:13 - "Upravo smo dobili ekskluzivne video snimke od našeg vojnog dopisnika Valentina Goršenina iz Azovstalja, iz samih podruma i bunkera u kojima su vojnici Azova nedeljama držali liniju pre nego što su zarobljeni. Ceo video uskoro!", stoji u objavi "RT" na Telegramu.

 

Zabranjena slova Z i V

16:59 - Vrhovna rada Ukrajine usvojila je zakon o zabrani upotrebe simbola Z i V u zemlji.

Ruski Ka-52 u akciji

16:45 - Ministarstvo odbrane RF objavilo je danas snimak jurišnog helikoptera Ka-52.

 

 

Ukrajina u EU tek za 15 godina?

16:31 - Proces Ukrajine za pridruživanje Evropskoj uniji trajao bi najmanje "15 ili 20 godina" da se završi, rekao je u nedelju francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon, promovišući alternativni predlog predsednika Emanuela Makrona o stvaranju nove "evropske političke zajednice" uključujući Ukrajinu.

Razgovor Lukašenka i Putina

16:22 - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u Soči na razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je danas gradonačelnik Aleksej Kopajgorodski.

Putin i Lukašenko sastaće se sutra, prenosi Izvestija.

Predsednik Poljske boravi u Kijevu

16:11 - Poljski lider Andrzej Duda boravi u Kijevu, gde ga je dočekao predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

 

 

 

- Samo Ukrajina ima pravo da odlučuje o svojoj budućnosti, izjavio je danas poljski predsednik Anžej Duda pred ukrajinskim poslanicima u Kijevu.

Duda je prvi lider strane zemlje koji se uživo obratio u ukrajinskom parlamentu otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara, preneo je Rojters.

Ukrajinci na teritoriji Belorusije

15:59 - Ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe ulaze na teritoriju Belorusije, izjavio je danas sekretar Beloruskog saveta bezbednosti Aleksandar Volfovič.

"Inženjerska oprema se postavlja duž deonica ukrajinsko-beloruske granice, minira se. Diverzantsko-izviđačke grupe (Ukrajine) deluju duž granice i ulaze na belorusku teritoriju", rekao je Volfovič u intervjuu za televiziju Belorusija-1, preneo je TASS.

Obezbeđen ulaz u tunele Azovstala, ovo su prvi snimci


15:44 - Ulaz u sam tunel fabrike Azovstal u Mariupolju gde su se nekoliko nedelja krili borci bataljona Azov (ekskluzivni snimak Sputnjika).

 

Rusi napadaju jug i istok

15:38 - Rusija je napala ukrajinske snage vazdušnim udarima i artiljerijom na istoku i jugu, gađajući komandne centre, trupe i skladišta municije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rakete su pogodile tri komandna mesta, 13 oblasti gde su bile okupljene trupe i ukrajinska vojna oprema, kao i četiri skladišta municije u regionu Donbasa, preneo je Rojters.

Objavljena današnja mapa vazdušnih uzbuna u Ukrajini

15:25 - Mapa alarma u ovom trenutku.

 

 

Zelenski na Svetskom forumu u Davosu

15:15 - U središtu godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, koji će se održati od ponedeljka do četvrtka, biće krize - rat u Ukrajini, pandemija koronavirusa i klimatske promene i njihove posledice na lance snabdevanja, energetski sistem i hranu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski trebalo bi da prvi održi govor, virtuelnim putem a očekuje se da gosti foruma budu gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir.

Islamski svet čeka pobedu Rusije u specijalnoj operaciji u Ukrajini

14:57 - Ceo islamski svet i arapski svet podržava odluku našeg predsednika i čekaju pobedu ruske politike - rekao je Veliki muftija Ravil Gajnutdin, šef Duhovne uprave muslimana Ruske Federacije i Saveta muftija Rusije.

- Apsolutno ih ne zanima hegemonija jedne države i stvaranje unipolarnog sveta. Dakle, arapski svet nije uveo nikakve sankcije Rusiji - dodao je on.

 

 

DEMINERI RUSKE VOJSKE UŠLI U "AZOVSTALJ"


14:42 - Demineri ruske vojske počeli su da uklanjaju mine na teritoriji koja pripada fabrici „Azovstalj“ kod Marijupolja, izjavio je predstavnik snaga Donjecke Narodne Republike.

„Tamo je puno municije koju je iza sebe ostavila ukrajinska vojska, ta municija je po kućama, u podrumima, ima skrivenih bombi. Ima čak i postavljenih eksplozivnih naprava na liniji fronta“, rekao je on.

 

 

Naveo je i da je miniran i čitav obruč oko fabrike kako bi blokirali eventualnu ofanzivu.
 

U Mariupolju počeo da radi javni prevoz

14:23 - Na internetu su se pojavili snimci na kojima se vidi da je javni prevoz u Mariupolju počeo da funkcioniše.

 

 

Vojno stanje i mobilizacija u Ukrajini produženi do 23. avgusta

14:02 - Vojno stanje u Ukrajini produženo je do kraja avgusta, pošto je parlament danas potvrdio ukaz predsednika Volodomira Zelenskog, prema kojem se vanredno stanje produžava od 25. maja za još 90 dana - do 23. avgusta.

Odobrena je i uredba prema kojoj će opšta mobilizacija trajati još 90 dana - takođe do 23. avgusta, prenosi Unian.

Raspoređivanje "Terminatora"

13:44 - Veruje se da je Rusija rasporedila jedinu operativnu četu svojih vozila za podršku tenkovima BMP-T "Terminator" u istočnom regionu Donbasa.

Grada Severodonjeck ostaje jedan od ključnih taktičkih prioriteta Rusije u ovom momentu, naveo je BBC.

Upotreba "Terminatora" sugeriše da je ovde prisutna ruska formacija poznata kao Centralna grupacija snaga - formacija koja je pretrpela velike gubitke oko Kijeva ranije tokom rata.

Objavljen snimak tunela odakle su izašli vojnici Azovstalja

13:10 - Objavljen snimak tunela odakle su izlazili ukrajinski vojnici iz fabrike „Azovstalj“ koji su se predali 20. maja

Na teritoriju fabrike ekipa snimatelja "RIA Novosti" ušla je sa iste strane odakle su izlazili pripadnici bataljona „Azov“ da napravi reportažu.

 

 

PUTIN SPREMIO RADIKALNU STRATEGIJU ZA UKRAJINU

12:38 - Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primetili su da je u okviru specijalne operacije ruski predsednik Vladimir Putin doneo određene odluke, korenito promenivši strategiju prema Ukrajini.

"Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera usmerenih na dalju konfrontaciju sa Zapadom", pišu oni.

Ranjen gradonačelnik u eksploziji

12:15 - Gradonačelnik ukrajinskog Energodara Andrej Ševčik i dvojica njegovih telohranitelja ranjeni su u eksploziji, izjavio je danas pripadnik lokalne policije za TASS.

Konašenkov: Uništena ukrajinska stanica za radioelekotronsku borbu „Bukovelj“

11:53 - Pored toga, kako je kazao, artiljerijskim i raketnim napadima uništeno je i 41 uporište ukrajinskih snaga i ukupno 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica.

- Naše raketne snage gađale su ukupno 583 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom protivnika, 41 komandni centar, 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, između ostalog i tri baterije sistema `Grad“ i stanica za radioelektrosnku borbu `Bukovelj` - precizirao je Konašenkov.

 

 

Likvidirano 20 ukrajinskih vojnika kod Luganska

11:37 - Pripadnici ruske nacionalne garde uništili su uporište ukrajinske vojske kod Luganska, a tom prilikom likvidirano je 20 vojnika, prenosi Sputnjik.

Prema navodima ruske nacionalne garde, tokom izviđanja iz vazduha primećeno je uporište ukrajinskih snaga odakle su planirali da izvedu artiljerijsku paljbu.

- Sa ciljem da se spreči napad ukrajinske vojske, minobacačima je to uporište uništeno – likvidirano je 20 ljudi i uništeno jedno pikap vozilo koje se tu nalazilo - navodi se u saopštenju.

Zelenski: Situacija u Donbasu ekstremno teška

11:18 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski opisao je situaciju u Donbasu kao “ekstremno tešku” u svom poslednjem obraćanju naciji.

“Situacija u Donbasu je izuzetno teška. Ruska vojska je pokušavala da napadne gradove Slavjansk i Sijerodonjeck, ali su ukrajinske snage zaustavljale napredovanje, rekao je Zelenski.

Ukrajinske snage granatirale Pervomajsk i Jasinovatu

11:03 - Ukrajinske snage granatirale su grad Pervomajsk u Luganskoj Narodnoj Republici ispalivši na njega 10 projektila, saopšteno je iz Zajedničkog centra za kontrolu prekida vatre

Poljski predsednik stigao u Kijev

10:39 - Duda je stigao u Kijev gde ga je dočekao Zelenski.

 

 

Rusi uništili most u Lugansku

10:22 - Rusi su uništili most između Severodonjecka i Lisičanska u ukrajinskoj oblasti Lugansk, rekao je Sergej Hejdej, šef regionalne vojne administracije, u postu na svojoj stranici u Telegramu u subotu.

"Ukrajina neće opstati"

10:04 - Ukrajina u trenutnim granicama neće opstati, izjavio je stalni predstavnik Krima pri ruskom predseniku Georgij Muradov.
 

Evakuisano više od 60 stanovnika iz Harkovske oblasti

09:57 - Ruska vojska evakuisala je više od 60 stanovnika iz Harkovske oblasti u Belgorodsku oblast.

Oružane snage Ukrajine periodično su granatirale stambena područja regiona, pa su civili, uključujući i one sa decom, odlučili da odu i zatražili od Oružanih snaga Ruske Federacije da im pomognu.

Ruski jurišni helikopter uništio ukrajinske položaje

09:33 - Ministarstvo odbrane RF objavilo je nove snimke borbenih dejstava u Ukrajini.

Jedan snimak je napravila kamera jurišnog helikoptera Ka-52 "Aligator".

 

Duda sutra u Vrhovnoj radi Ukrajine

09:08 - Poljski predsednik Andžej Duda boraviće u Kijevu i govoriće u Vrhovnoj radi, saopštava kancelarija poljskog lidera.

- Predsednik Andžej Duda je u Ukrajini. U nedelju će održati govor u Vrhovnoj radi kao prvi šef strane države od početka rata - navodi se u poruci, prenose RIA Novosti.

Zelenski razgovarao sa Dragijem

08:49 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je razgovarao sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem i naglasio važnost dodatnih sankcija Rusiji i deblokade ukrajinskih luka.

Zelenski je napisao na Tviteru da je, takođe, zahvalio Dragiju na njegovoj bezuslovnoj podršci nastojanju Ukrajine da postane članica Evropske unije, preneo je Rojters.

STRAŠNA TAJNA O RAKETI "SARMAT" ISPLIVALA NA VIDELO

08:36 - Glavnokomandujući ruskim snagama strateške namene Sergej Karakajev otkrio je podatke o ruskoj balističkoj interkontinentalnoj raketi "Sarmat" koji su zabrinuli mnoge na Zapadu.

KOMANDANT AMERIČKE VOJSKE PROGOVORIO O TREĆEM SVETSKOM RATU

08:05 - Rizik od međunarodnog sukoba uz učešće velikih sila raste, rekao je Mark Mili, načelnik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD.

U ukrajinskim lukama blokirano 22 miliona hrane

07:45 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je u ukrajinskim lukama blokirano 22 miliona tona hrane i da se razmatraju različiti načini za rešenje tog problema.

Zelenski je rekao da je Rusija blokirala "sve pomorske opcije za izvoz prehrambenih proizovda" i da ih "Rusija tiho krade", prenosi ukrajinska agencija Interfaks.

"Pšenica se otprema negde drugde. Znamo gde je to", rekao je Zelenski nakon razgovora sa portugalskim premijerom Antoniom Koštom.

Zelenski je dodao da bi luke mogle biti odblokirane vojnim sredstvima i da zato Ukrajina apeluje na saveznike da joj isporuče oružje, prenosi Bi-Bi-Si.

 

Ukrajina je odbacila mogućnost da pristane na prekid vatre sa Rusijom

07.20 - Ukrajina je odbacila mogućnost da pristane na prekid vatre sa Rusijom i rekla da Kijev neće prihvatiti bilo kakav sporazum sa Moskvom koji uključuje ustupanje teritorije.

Priznajući da stav Kijeva o ratu postaje sve beskompromisniji, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je u intervjuu za Rojters rekao da bi se ustupci osvetili Ukrajini jer bi Rusija uzvratila jače posle svakog prekida borbe.

"Rat neće prestati (posle bilo kakvih ustupaka). Samo će biti stavljen na pauzu na neko vreme", rekao je on Rojtersu u dobro čuvanoj predsedničkoj kancelariji, gde su neki prozori i hodnici zaštićeni vrećama peska.

Podoljak je kazao da će posle izvesnog vremena Rusi ojačati svoje oružje i ljudstvo, i krenuti u novu ofanzivu, još krvaviju i obimniju.

On je odbacio, kao veoma čudne, pozive Zapada na hitan prekid vatre koji bi uključio ruske snage koje bi ostale na teritoriji koju su okupirale na jugu i istoku Ukrajine.

Ruske snage moraju napustiti zemlju i "nakon toga će biti moguć nastavak mirovnog procesa", rekao je Podoljak.

 

Slucki: Možemo da odbijemo bilo koju neprijateljsku silu

07:00 - Leonid Slucki, šef frakcije LDPR u Državnoj dumi Federalne skupštine Ruske Federacije, predsednik Komiteta za međunarodne poslove, smatra da će Rusija moći da odbije direktan napad NATO-a.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Danga

22.05.2022 11:55

A što ne objavite one slike hiljada uništenih oklopnjaka Putinove vojske?

Zoran Stojic

22.05.2022 14:49

Nato nepodtoji to je obicna laz nato su amerikanci i poneki vojnik od ostalih zemalja nista tu nemoze bez amerikanaca oni su glavni ovi ostali nepostoje