Helen Fares
Foto: Printscreen/YouTube/Helen Fares

Nemački mediji žele da nas ućutkaju, ali mi nećemo da ćutimo, reagovala je Helen Fares, kojse se na Instagramu zove "Ms Baklava".

Nemački javni emiter "SWR" otpustio je u utorak svoju voditeljku Helen Fares zbog ponovljenih poziva na bojkot izraelskih proizvoda na društvenim mrežama.

- Našoj voditeljki smo u više navrata ukazali da njena uloga voditelja formata u kojem se razgovara o društvenim pitanjima zahteva visok stepen neutralnosti kako bi se zaštitila nezavisnost i kredibilitet. Ovu neutralnost je Fares je uništila svojim aktivnostima na društvenim mrežama – navodi se u saopštenju za javnost nemačkog javnog medijskog servisa SWR.

Nadalje, navodi se da je zaposlenima u SWR-u dozvoljeno, 'što se podrazumeva', da imaju svoje političko mišljenje.

Fares, koja je poreklom iz Sirije, a na društvenim mrežama se predstavlja kao novinarka i aktivistkinja, na svom Instagram profilu pozvala je na bojkot robe iz Izraela i reklamirala je aplikaciju pomoću koje je moguće identifikovati proizvode koji dolaze iz Izraela u prodavnicama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms Baklava (@helenfares)

 

Fares, koju na društvenim mrežama zovu „gospođica Baklava“, reagovala je na smenu novom objavom na Instagramu uz poruku: „Nemački mediji žele da nas ućutkaju, ali nećemo ćutati“.

Njenu objavu podelilo je i udruženje pod nazivom „Jevrejski glas za pravedan mir na Bliskom istoku“, koje je zapalo za oko nemačkoj javnosti nakon što je nazvalo teroristički napad Hamasa sa više od 1.200 žrtava i upad u Izrael 7. oktobra bekstvom iz zatvora.

- Poziv na bojkot robe iz Izraela mnoge podseća na početak progona Jevreja u tzv. Trećem Rajhu i sloganima poput „Nemci, branite se i ne kupuj jevrejsku robu"-  piše Jutranji.hr.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading