Medved
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Medved je, iako povređen, posle sat vremena nastavio da se kreće, prenosi portal "Plusinfo".

Mladi medved je prelazio put zajedno sa jednim većim medvedom, verovatno majkom i dva manja mladunca. U vozilu koje je udarilo medveda bila je porodica - otac, majka i troje male dece. Deca su zadobila lakše povrede, a svi su bili pod velikim stresom.

- Centar je pozvao nadležne institucije da preduzmu neophodne mere kako bi bila osigurana bezbednost građana, kao i nevladine organizacije da predlože mere i procedure koje će pomoći povređenom medvedu - izjavio je direktor Centra Stojanče Angelov.

On je upozorio građane da izbegavaju kretanje na mestu nezgode i neposrednoj okolini ili da budu izuzetno oprezni jer majka medved verovatno traži svoje mladunče.

U Severnoj Makedoniji je od jula bilo nekoliko slučajeva kada je automobil udario i usmrtio medveda, navodi Plusinfo. Na regionalnom putu Tetovo-Jažince 14. jula je pregažen i usmrćen medved.

U toj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička vozila, a oba vozača su povređeni. Na tom istom putu 5. oktobra je pregažen i usmrćen medved, a u nezgodi nije bilo povređenih ljudi. Na putu između tetovskih sela Selce i Vejce 25. oktobra takođe je pregažen i ubijen medved, a vozač je napustio mesto događaja.

BONUS VIDEO

@dosije.192 SVE STOJI NA BANJICI - Blokiran saobraćaj na kružnom toku prema gradu i Bulevaru oslobodjenja #dosije192 #banjica #saobracaj #beograd #putevisrbija #fypシ゚viral #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading