POGINULA TRI POLICAJCA I JEDAN KRIMINALAC Žestoki obračun policije i narko-gangstera u Meksiko Sitiju
foto: EPA/ Luis Torres

Agencija Asošijeted pres (AP) konstatuje da je to bila retka situacija da se glavni grad Meksika suoči sa oružanim nasiljem narko-kartela koje je postalo učestalo u severnim i zapadnim krajevima zemlje.

Prema navodima policije, dva policajaca su ubijena u gradu San Antonio La Isla 50 kilometara istočno od Meksiko Sitija dok su prilazila kući u kojoj su se krili gangsteri i tu držali nekoliko otetih ljudi. Otmičari su traženi i zbog ubistava.

Pre no što je došlo do razmene vatre, u kući su pronađene četiri otete osobe. Potom su osumnjičeni pobegli kolima ka Meksiko Sitiju, a policajci su krenuli u poteru za njima. Tokom jurnjave, gangsteri su uspeli da ubiju još jednog policajca.

Žižić i Eskobar brutalno likvidirani, a meta u Nikšiću izbegla metak za dlaku? - Alo.rs

Naposletku, osumnjičeni su se kolima "zakucali" u stub sa rasvetom. Neki su od sudara zadobili povrede, a ostali su izašli iz smrskanih kola i dali se u bekstvo, međutim svi su uhvaćeni i stavljeni u pritvor.

Među uhapšenima je i jedna žena, a na mestu zločina otkriveno je vatreno oružje velike snage.

Policija je saopštila da osumnjičeni po svoj prilici rade za izuzetno nasilni narko-kartel Halisko, i da su pokušali da dođu do skrovišta u Meksiko Sitiju kojim upravlja njihova banda.

Zvaničnici Meksiko Sitija poodavno priznaju da najveći narko-karteli u zemlji imaju izvesno prisustvo u glavnom gradu Meksika, ali su tvrdili da ogroman broj tamošnjih policajaca - oko 90.000 prema nekim procenama, kao i užasne saobraćajne gužve onemogućavaju naoružane gangstere da bez zazora rade na otvorenom, kao što to čine u drugim krajevima zemlje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading