27 LJUDI NESTALO U POTAPANJU MOSKVE Rusija otkrila sve detalje incidenta komandnog broda
Foto: Printscreen

U požaru koji se dogodio 13. aprila, komandni brod Crnomorske flote "Moskva" ozbiljno je oštećen usled detonacije municije, saopštilo je u petak Ministarstvo odbrane Rusije.

Jedan vojnik je poginuo, a još 27 članova posade je nestalo, navodi se u saopštenju. Pokušaji posade da ugase požar nisu bili uspešni.

„U borbi za opstanak broda, jedan vojnik je poginuo, još 27 članova posade je nestalo. Preostalih 396 članova posade evakuisano je sa krstarice na brodove Crnomorske flote u tom području i odvezeno u Sevastopolj“, saopštilo je ministarstvo.

Velika većina oficira, vezista i mornara ugovorne službe krstarice Moskva izrazila je želju da nastavi službu na brodovima Crnomorske flote, dodaje Ministarstvo.

Jedan broj vojnika koji su želeli da pređu u druge garnizone nastaviće da služe na brodovima drugih flota. Ministarstvo odbrane saopštilo je da pruža svu neophodnu podršku i pomoć rođacima i prijateljima poginulih i nestalih iz posade "Moskve".

Ruska vojska je ranije saopštila da je komandni brod "Moskva" potonuo dok je bio vučen u luku u lošim uslovima na moru. Ministarstvo odbrane saopštilo je da je trup ratnog broda oštećen u eksploziji municije koju je izazvao požar na brodu.

Pre tvrdnji ruske vojske o požaru na brodu Moskva, Kijev je rekao da je brod pogođen ukrajinskim protivbrodskim projektilima. Šef vojne administracije Odeske oblasti Maksim Marčenko izjavio je da su ukrajinske rakete Neptun ispaljene iz Odese nanele „veoma ozbiljnu šteti“ Moskvi.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading