Legalizovana marihuana u Tajlandu
EPA/DIEGO AZUBEL

 

Tajland će tako postati prva zemlja jugoistočne Azije koja je legalizovala marihuanu za medicinsku upotrebu i istraživanje.

Prema novim pravilima, uzgajanje kanabisa u kućnim uslovima biće dozvoljeno nakon prijavljivanja lokalnim vlastima, s tim što se kanabis ne može koristiti u komercijalne svrhe bez dodatnih dozvola, rekao je novinarima ministar zdravstva Tajlanda Anutin Čarnvirakul, javlja Rojters prenosi Tanjug.

Ova odluka mora biti objavljena u zvaničnom Kraljevskom listu, a kućni uzgoj kanabisa postaće legalan tek 120 dana nakon objavljivanja u službenom glasilu.

Legalizovana marihuana u Tajlandu

EPA/DIEGO AZUBEL

 

U međuvremenu, ministarstvo zdravlja će još ove nedelje predstaviti parlamentu poseban nacrt zakona koji sadrži detaljne odredbe o legalnoj upotrebi kanabisa, uključujući njegovu proizvodnju i komercijalnu upotrebu, ali i smernice o rekreativnoj upotrebi.

Legalizovana marihuana u Tajlandu

EPA/DIEGO AZUBEL

 

 

U nacrtu zakona predviđene su kazne do 20.000 bahta (605,33 američkih dolara) za uzgoj kanabisa bez znanja lokalnih vlasti i kazna do 300.000 bahta ili tri godine zatvora, ili i jedno i drugo, za prodaju kanabisa bez dozvole.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading