Mikrofon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako pišu hrvatski mediji, Alka Vuica je na spisku kandidata za nove poslanike u Saboru, i to na listi SDP, stranke čiji bi glavni izborni adut trebalo da bude predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Vuica se zasad nije oglašavala na ovu temu niti je detaljnije objasnila razloge svog životnog zaokreta, ali je, pišu Hrvati, potvrdila da će se boriti za ulazak u Sabor.

Alka Vuica

Foto: Printscreen/instagram

 

Podsetimo, izbori u Hrvatskoj, na kojima će žestoku borbu voditi SDP i HDZ, koji vodi premijer Andrej Plenković, biće održani 17. aprila.

Predizborne dane obeležila je žestoka svađa Milanovića i Plenkovića, kao i pokušaj Milanovića da ne napušta predsedničku funkciju, a da istovremeno bude kandidat za budućeg premijera na listi SDP. Ustavni sud to mu je pravo uskratio, bar u ovom trenutku tako stoje stvari, a on je ocenio da je to svojevrsni puč u državi. Rasplet ove priče se i dalje čeka.

U međuvremenu, valja se prisetiti da je još jedan pevač igrao i te kako važnu ulogu u hrvatskoj politici. Miroslav Škoro je, naime, bio predsednički kandidat na izborima 2019. godine, kada je zauzeo treće mesto iza Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading