Zoran MIlanović i Andrej Plenković
Foto: Printscreen/Youtube

Ustavni sud, koji Milanović optužuje da je pod kontrolom HDZ-a, većinom je izglasao oštro upozorenje kojim predsedniku države poručuje da ne sme biti na listi SDP-ove koalicije, te da ne sme ni na koji način učestvovati u predizbornoj kampanji.

Milanović je, međutim, rekao da to upozorenje prezire, da ga neće poštovati i da će biti premijer. Poručio je ponovno da "reke pravde dolaze" i najavio rušenje HDZ-a, te uspostavu Treće republike.

Premda njegovo ime neće biti na listi, najavljeno je da će SDP-ova koalicija nakon izbora predložiti Milanovića za mandatara.

S druge strane, Plenković je danas izjavio da Milanović neće biti premijer, nego da će to biti on (Plenković), jer to građani žele zbog uspeha koje je, kako kaže, postigla njegova vlada.

"Što se tiče onih koji su zaduženi za sprovođenje izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se oglase. Budući predsednik vlade sigurno neće biti on, mi ćemo predložiti budućeg mandatara, a to bi, prema atmosferi koje vidim u Hrvatskoj, trebalo da budem ja", rekao je Plenković.

U anketi o tome ko je veća štetočina između Milanovića i Plenkovića dosad je glasalo više od 70.000 čitalaca Indexa.

Prema trenutnim rezultatima (sreda 20. marta, 22.05), čak 59 odsto je kao veću štetočinu odabralo Plenkovića, 21 odsto Milanovića, a 20 odsto je glasalo za opciju da su Plenković i Milanović podjednake štetočine.

(Index)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading