Predsedništvo SNS
Foto: Alo/Dušan Adamović

Dnevni list “Danas” je tekstom na današnjoj naslovnoj strani pod naslovom “Krem DOS-a je danas u Vučićevim redovima”, u kome navodi da je “Siniša Mali bivši član DS-a”, prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“ 83/2014, 58/2015, 12/2016), član 9, koji propisuje Obavezu novinarske pažnje, odnosno da su “urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost”.

Neproveravanjem navedenog u tekstu list “Danas” doveo je u zabludu javnost iznošenjem netačne informacije da sam bio član Demokratske stranke (DS).

U cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS). Кada se u Srbiji pojavila politička organizacija kod koje sam prepoznao potencijal promena, energiju reformi i duh kolektivne svesti o neophodnosti stvaranja boljeg života za građane Srbije a onda i znanje kako do toga doći, poželeo sam i da se aktivno bavim politikom, odnosno postanem deo te stranke.

Ovaj demanti je upućen i na adresu glavnog urednika Dnevnog lista Danas, sa zahtevom da se objavi u skladu sa članom 94. Zakona o javnom informisanju i medijima, napisao je ministar Mali na Instagramu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading