hamasovi vojnici
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ The Wall Street Journal

Rajić je, komentarišući opasnost da poslednje akcije Hamasa na Izrael dovedu do buđenja radikalnog islamizma i na KiM, koji je prethodnih godina bio baza za regrutovanje boraca, ukazao da generalno opasnost tog tipa uvek postoji.

- Opasnost od buđenja tih ćelija radikalnog islama koje se koriste metodama koje su nesumnjivo terorističke, postoji poslednjih decenija. Na ovom prostoru i u celoj Evropi i u celom svetu viđali smo te i takve akcije, i u EU i Ruske Federacije i SAD 2001. god. Tako da ta opasnost generalno postoji. Svako zaoštravanje sukoba na Bliskom istoku uz veći broj žrtava, dodatno radikalizuje, ja pretpostavljam, te ćelije koje inače postoje i dodatno uvećava šansu da do njihovog buđenja, njihovog delovanja ponovo dođe - navodi Rajić, a prenosi portal Kosovo online.

TREBA BITI VEOMA OPREZAN: Zaoštravanje sukoba na Bliskom istoku povećava opasnost od buđenja radikalnih grupa i na KiM

Medija centar Beograd

 

On upozorava da treba biti vrlo oprezan i veoma mudar da bi se sve te situacije predupredile i da bi se neutralizovale.

- Do sada su naši organi to radili na izvanredan način i daj Bože da tako nastave da rade i u narednom periodu. Mislim da će se generalno cela Evropa još dugo suočavati sa tom mogućnošću. I sa tom opasnošću aktivacije određenih ćelija koje su povezane sa nekim školama radikalnog islama. I koje u suštini sa onim istinskim i preovlađujućim islamom i nemaju mnogo veze – naveo je Rajić.

 

@alo_portal “Mi smo izašli iz Jerusalima onog dana kad je počelo” #alo #alodnevnenovine #izrael #telaviv #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading