Gradonačelnik Stevan Bakić obišao prvu bebu rođenu u 2023. godini u Subotici (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Grad Subotica

Uz čestitke na prinovi, gradonačelnik Bakić je majci Martini uručio poklon karticu u vrednosti od 100.000 dinara, kao i prigodne poklone za bebu Mirabel, njenog brata Mirela (5) i sestre Melisu (3) i Melani (1).

Gradonačelnik Bakić je tom prilikom čestitao ponosnoj majci na prinovi i poželo da zajedno sa suprogom, s puno ljubavi, strpljenja i pažnje podiže njihovo četvoro dece. On je poručio svim budućim roditeljima da će imati podršku i svoje države Srbije, i svog grada.

„Grad Subotica redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, a zahvaljujući republičkim merama, na osnovu finansijske podrške porodici sa decom za rođenje četvrtog deteta ostvaruje se pravo na iznos od 2.569.896,36 dinara u 120 jednakih mesečnih rata, po 21.415,80 dinara, kao i jednokratnih 5.948,84 dinara za nabavku opreme za dete”, naglasio je Bakić.

On je podsetio da ukoliko je majka nezaposlena, od Pokrajine ostvaruje pravo na materinski dodatak u iznosu od 15.000 dinara mesečno u trajanju od dve godine od dana rođenja deteta.

„To je deo šireg paketa mera podrške rađanju za koje se snažno zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje će pomoći da se zaustave negativni demografski trendovi”, istakao je Bakić.

Martina Kolar izrazila je zahvalnost gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću na podršci i današnjoj poseti. Ona se zahvalila doktorima i svom medicinskom osoblju na ukazanoj pažnji.

„Porođaj je protekao u najboljem redu, a beba se oseća dobro. Danas izlazimo iz Opšte bolnice i idemo u Orom, naselje u kome živimo, gde nas s nestrpljenjem očekuju moj presrećni suprug Mario i naše troje dece, Mirel, Melisa i Melani“, rekla je srećna majka Martina Kolar.

Osim Mirabel Kolar (2900 grama, 50 centimetara), koja je rođena 1. januara u 01.50 časova, prvog dana ove godine rođene su još dve devojčice i dečak.

Današnjoj poseti prvorođenoj bebi u novoj 2023. godini prisustvovali su i v.d. direktora Opšte bolnice Subotica dr Saša Dželebdžić i pomoćnica gradonačelnika za oblast informisanja i poslove Kabineta gradonačelnika Vesna Bosančić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading