ŠAMARČINA ZA KURTIJA! Niko iz Prištine na Minhenskom sastanku! Brnabić: To sve govori!
Tanjug Vladimir Sporcic

Rumunija je jedna od zemalja koja ne priznaju samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova, podsetila je Brnabić i dodala da Rumunija ide i više od toga i ne poziva njihove delegacije na događaje.

“Meni je ovo bilo prvi put da sam u zemlji koja je domaćin međunarodnog skupa, a koja je toliko striktna. Rumunski premijer danas na sastanku mi je ponovio da Rumunija nastavlja da vodi politiku poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije i od toga neće odustati bez obzira na bilo kakve pritiske”, rekla je Brnabić novinarima u Bukureštu.

Premijerka je danas prisustvovala Minhenskom sastanku lidera, koji se održava u okviru predstojeće Minhenske bezbednosne konferencije, a skup je održan iza zatvorenih vrata.

Jedan od panela odnosio se na zapadni Balkan.

“Na tom sastanku iza zatvorenih vrata smo razgovarali o evropskim integracijama čitavog regiona, bilo je govora o regionalnim inicijativama kao što je Otvoreni Balkan, o dijalogu između Beograda i Prištine i konstruktivnoj ulozi predsednika Aleksandra Vučića i svih nas u Beogradu kako bi se našao neki kompromis i očuvao mir i stablnost, ne samo na zapadnom Balkanu već i u čitavoj Evropi”, rekla je Brnabić.

Minhenski sastanci lidera su poseban format Minhenske beznednosne konferencije koji okupljaju oko 50 zvaničnika na visokim pozicijama kako bi razgovarali o aktuelnim izazovima i međunarodnoj bezbednosnoj politici.

Sastanci se održavaju jednom ili dva puta godišnje u različitim prestonicama širom sveta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djordje

28.11.2022 15:15

Pa kad se to desava u zadruzi zasto ne bi na ulici?! Vidim nikome ne smeta sto se dva zenska bolida maklljaju?! To je nasa svakodnevnica,naviknite se!!! Prvo se resite tih rialitija koji su i naucili ljude da je to danas sasvim normallno i da to svi rade?!