PREDSEDNIK IZRAELA UPUTIO ČESTITKE VUČIĆU Dok se sećamo naše prošlosti, gledamo u sadašnjost i prilike koje nas očekuju
Tanjug/Miloš Milivojević

„U ime naroda i Države Izrael, zadovoljstvo mi je da Vam uputim najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael.

Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta.

Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu.

Boris Džonson je uputio čestitku Vučiču povodom pobede na predsedničkim izborima - Alo.rs

Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica.

Dok se sećamo naše prošlosti, gledamo i u sadašnjost i prilike koje nas očekuju. Otvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa.

Veoma mi je drago što je uvažena ministarka trgovine i turizma tom prilikom doputovala u Izrael.

Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine kako bismo razgovarali o daljem produbljivanju partnerstva između naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

 

Komentari (0)

Loading