PREDSEDNIK VUČIĆ IZREKAO NAKON VAŽNOG SASTANKA Drastično se menja život građana Srbije!
ATA Images

 

Predsednik Vučić je tokom sastanka istakao da je završetak radova u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju.


"Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka“, naglasio je predsednik i dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Predstavnici konzorcijuma kompanija Bećtel-Enka istakli su da ovaj složeni i po mnogo čemu jedinstveni projekat, obuhvata izgradnju 117 većih građevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji. Takođe, ovaj auto-put se gradi za računsku brzinu od 130 kilometara na čas i u širini od ukupno 30 metara, čime će se obezbediti dodatni komfor i povećati bezbednost odvijanja saobraćaja.
PREDSEDNIK VUČIĆ IZREKAO NAKON VAŽNOG SASTANKA Drastično se menja život građana Srbije!

Tanjug/Strahinja Aćimović

 


Predstavnici konzorcijuma su kao posebno izazovne izdvojili i radove na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti ukupno 18 hidrotehničkih objekata.

Vučić je ponovio potrebu za završetkom projekta u okviru zadatih rokova, budući da će Moravski koridor biti i prvi digitalni koridor u Srbiji, koji će omogućiti brzu i pouzdanu razmenu informacija u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

U okviru projekta izgradnje Moravskog koriodra regulisaće se i tok reke Zapadne Morave, čime će se povećati stepen zaštite od poplava okolnog područja, što će imati značajan pozitivan efekat na stanovništvo i privredu ovog područja, naglasio je predsednik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading