"U 22H SVI GLEDAJU VELIKOG BRATA" Skandal u lažnoj skupštini: Kurti pobegao "zbog obaveza", opozicija ga urniše
Tanjug/Ap

Kurti je poslanicima rekao da je zbog rasporeda svojih obaveza primoran da napusti skupštinsku sednicu oko 16 sati, zamolio ih za razumevanje, ali i predložio da, ako žele, diskusiju mogu da nastave oko 22 sata, prenela je Ekonomija onlajn.

“Moram da idem u 16 ​sati i predsednica poslaničke grupe, Mimoza Kusari, vas je obavestila o tome. Ali, ako ste zainteresovani za nastavak ove debate, sačekajte me i vratiću se u 22 sata i debatovaćemo do sedam ujutru, kada imam prvi sastanak. Javite mi. Hvala”, rekao je Kurti.

Na kritike opozicije zbog dogovora postignutih u dijalogu sa Srbijom u Briselu, Kurti je rekao da je iznenađen njihovim velikim interesovanjem za proces dijaloga.

“Nisam znao da ste toliko zainteresovani, imajući u vidu ranije sporazume koje ste potpisali”, poručio im je Kurti.

Poslanici opozicije nisu se složili sa predlogom da se prekine sednica, a bilo je “galame i negodovanja”, preneo je Reporteri.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, Besnik Tahiri u prvi mah, nije se složio sa prekidom sednice, opisujući to kao “huliganizam”.

"Ovo je veliko gubljenje vremena sa ovakvom debatom. Građani Kosova ne zaslužuju da ovakvo ponašanje, niti ovakvog premijera, koji je napustio sednicu, pa će se vratiti u 22 sata. U 22 sata nas niko ne traži, tada gledaju Velikog brata“, rekao je Tahiri.

Šef Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići rekao je da znaju da Kurti ima mnogo posla, ali da niko nije video rezultate njegovog rada.

“Ni u dijalogu, ni u ekonomiji. Danas ste došli ovde zbog dijaloga”, naveo je Krasnići.

Na kraju, sve poslaničke grupe su se složile da se sednica parlamenta nastavi u 22 časa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading