OVAJ PRIRODNI PROIZVOD JE MOĆAN AFRODIZIJAK Zaječarac otkrio tajni sastojak koji prave pčele
Foto: Alo/Foto RINA

Med u kombinaciji sa orasima odvajkada važi u narodu za afrodizijak, mada poznavaoci pčelinjih proizvoda kažu da imaju još bolji predlog za ovu namenu.

Manje poznata perga, proizvod koji takođe potiče iz košnice sve je popularniji, a sadrži pregršt kvalitetnih sastojaka.

Dragoslav Vasiljević je dugogodišnji pčelar i sa 250 košnica uspeva da podmiri potrebe svojih mušterija. Kako kaže, prohtevi su različiti tako da u med dodaje razne sastojke, a osim oraha ima još predloga.

- Afrodizijak ja polen, propolis, med i matična mleč ili još bolje od polena je perga. Ono što je meni posebno drago je što nju još niko nije uspeo da falsifikuje. Samo pčela zna kako ga je ređala u ramu. Polen se hvata na ulazu u košnicu i on je 10 puta slabiji nego perga, ali kad se sve to sjedini sameljete polen ili pergu i dodate propolis i med i dobijete energetsku bombu - objašnjava Vasiljević za portal Zamedia.

Pojasnio je i zašto je dobro mešati med i orahe.

- Orah se meša sa medom jer je dobar i kao hrana, zato se i jede u vreme posta. Kada pomešate med i orahe dobijete sve što vam treba, ne morate ništa drugo da jedete - dodaje on.

Zaječarci su pojasnili kada i kako najčešće jedu med.

- Ujutru u podne, uveče po jedna kašičica - kaže meštanin.

- Ja jedem čist med - dodaje neko.

Bilo da jedete čist med ili onaj uz razne dodatke nećete pogrešiti, a ukoliko se opredelite za pergu savet je da konzumirate jedan gram dnevno ili svega nekoliko zrna.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading