BIĆE TO SVE DOBRO Nišlija Miodrag Miladinović (27) drugi put porodio sopstvenu ženu!
Alo

Nišlija Miodrag Miladinović ima samo 27 godina i već je postao otac petog deteta. Njegovoj starijoj deci Mirjani (8), Mirku (6), Milošu (5) i dvogodišnjem Miši u trošnoj kućici pridružio se mali Marko.

Sve bi ovo bilo obična lepa priča o velikoj srećnoj porodici, da nema nekoliko detalja koji je čine potpuno nesvakidašnjom.

Tata porađa mamu

Pre svega, ne dešava se svakog dana da tata porodi mamu.

- Žena je osetila bolove, ali je rekla da to nije porođaj, verovao sam joj jer joj to nije prvo, nego peto dete. Odjednom uzviknu: „Lele, nešto izlazi iz mene!“ Priđoh, raskomotih je, vidim kosica, dete izlazi, tako je bilo i za Mišu... Šta ću, uhvatim ga za ruke kao babica i izvučem ga, pa ga dadoh maćehi, ona je bila pomoćna babica - priča Miodrag.

Kada je stigla ekipa Hitne pomoći, glavni deo posla već je bio gotov, a ostalo im je samo da preseku pupčanu vrpcu, jer je Miodrag posao obavio perfektno.

- Pa, imao sam iskustva, i prethodno dete, Mišu sam ja porodio - kaže on kroz osmeh.

Kada je video da je uspeo da posao obavi i da je dete živo i zdravo, prekrstio se i zahvalio Bogu na svemu što ima i nema.

- Pomislio sam samo da je živo i zdravo. Jeste teško živeti sa petoro dece, ali dok smo mi živi, biće i za njih - kaže ovaj skromni čovek.

A nije da ne bi Miodrag i Bojana mogli i znali da žive i u boljim uslovima. I nije da njihovih petoro anđela ne bi mogli da budu zadovoljniji svako u svojoj sobi, ali, nažalost, svi žive u jednoj. Zato kaže da mu je velika želja da deci napravi makar još jednu sobicu da bi se malo raskomotili.

Vredan i skroman sezonac

- Voleo bih da zaradim neke lepe pare, pa da opremim bar još jednu prostoriju. Ne zamišljam ništa specijalno, samo da mogu lepo da se raskomote, da imaju prostora kao druga deca. Imaće jedni druge, ali lepo je i da im bude komotno. Da mi je malo više novca, digao bi i potkrovlje, pa bi za sve bilo mesta - kaže Miodrag.

BIĆE TO SVE DOBRO Nišlija Miodrag Miladinović (27) drugi put porodio sopstvenu ženu!

Alo

 

Međutim, teško je da to uskoro ostvari, jer nije zaposlen, radi sezonske poslove kada ih ima.

- Nadam se nekom stalnom poslu i onda će sve biti u redu, neće biti problema, samo nek smo živi i zdravi. Sad će ćerkica krenuti u drugi razred, a bilo bi lepo da mlađi idu u vrtić, ali sve to košta. Nemamo mogućnosti da ih upišemo - kaže on i u svom duhu pozitivno zaključuje:

- Biće sve to dobro! 

Za savršenu babicu, fali mu jedan detalj

Sve je Miodragu bilo lako tokom porođaja i iz njegovog babičkog iskustva, uglavnom priroda odrađuje posao. Ipak, ima detalja u kojima je potrebno da se usavrši.

- Jedino mi nije bilo jasno kad da isečem pupčanu vrpcu, jer to treba uraditi kako treba, inače ode i žena i dete. Gledao sam kako to životinje rade, gledao sam na filmovima, grizu je i zubima, ali na sreću oba puta je to odradila Hitna pomoć i poštedela me te brige - kaže Miodrag, spreman da podeli znanje.

Kupatilo bi nas spaslo

Miodrag je ponosan čovek. Kako kaže, ne dobija niti traži socijalnu pomoć, mada je na rubu egzistencije. Ono što mu najviše nedostaje u kući je kupatilo u kom bi normalno mogao da okupa svoju decu.

BIĆE TO SVE DOBRO Nišlija Miodrag Miladinović (27) drugi put porodio sopstvenu ženu!

Alo

 

- Ono što rade u onim humanitarnim emisijama je za mene kao vila. Nama bi bilo dovoljno samo jedno kupatilo, da ne grejemo više vodu u loncu da bismo okupali decu. Nije lako ni da spava nas petoro u jednom krevetu, ali kupatilo nam je najpotrebnije - kaže Miodrag za Alo!.

Alo! će pomoći Miladinovićima

Priča o Miladinovićima dirnula je i ekipu Alo media systema, tako da smo odlučili da kao kompanija pomognemo ovoj divnoj porodici. Narednih dana, obradovaćemo ih poklonima, a kontaktirali smo i gradsku upravu Grada Niša s predlogom da mlađoj deci obezbedi besplatan vrtić, kao i da Miodragu pronađu stalan posao.

 

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se javiti Miodragu na telefon 0628435145.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Steva

31.07.2021 07:58

Lepo je ovo cuti, ali zalosno da drzava za peto dete neda nista,ni materinski ni deciji dodatak...