IZOPAČENA POZICIJA ZAPADA Šta se krije iza zastrašujuće poruke NATO pakta Kijevu?
EPA

To tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

On navodi da će situacija na političkom planu dobiti drugačiji obrt ako Moskva donese sličnu odluku.

- Ako Rusija prekine neprijateljstva, biće mir. Ako Ukrajina prekine neprijateljstva, onda će prestati da postoji kao nezavisna država - naglasio je Stoltenberg.

Ova pozicija Zapada ima svoju izopačenu logiku, čija je svrha da podrži kijevski režim kao ovna za udaranje protiv Rusije, ističe u intervjuu za FAN politikolog i publicista Jurij Golub.

Jurij Golub je takođe primetio da takva pozicija Zapada nije nešto iznenađujuće.

- Ovo je prepričavanje same formule „Borba do poslednjeg Ukrajinca“. Takve izjave slušamo od proleća. Njih su davali i predstavnici Evropske unije, npr. Žozep Borel , i drugi zapadni političari. Jasno je da su u potpunosti u suprotnosti sa izgledima za bilo kakvo mirno rešenje [situacije u Ukrajini] -navodi politikolog.

Osim toga, dodao je da sadašnja ukrajinska vlada služi kao oruđe za postizanje ciljeva Zapada.

- U takvim izjavama postoji određena perverzna logika. Ona leži u činjenici da je režim u Kijevu, bar od 2014. godine, bio ovan protiv Rusije. Prvobitno je uspostavljen nakon Majdana, podstaknut finansijskom pomoći i političkom podrškom isključivo da bi predstavljao pretnju u blizini ruskih granica, da bi stvorio zonu nestabilnosti u istočnoj Evropi. Tako se povećava uticaj Sjedinjenih Država, kao zemlje koja navodno garantuje bezbednost na celom ovom kontinentu - rezimirao je politikolog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading