NEMOJ DA IDEŠ MOJOM ULICOM Rusija objasnila Americi dokle sme da priđe!
EPA

"Provokacije nisu ruski rukopis. Apsolutno je očigledno da iza poslednje provokacije stoji američki rukopis", rekao je poslanik.

Po njegovim rečima, Rusija se vrlo ozbiljno odnosi prema zaštiti državnih granica.

Šhagošev je podsetio da se sve kritike na račun Moskve ovim povodom objašnjavaju time što Amerikanci ne mogu da se ponašaju na Krimu kao kod kuće.

"Crno more je više naša kuća, nego Amerikanaca i NATO", zaključio je on.
Ali, kako je naveo, ako u Crnomorskom regionu budu dejstvovali profesionalci, neće biti nikakvih problema.

Ranije je komandant američke ratne mornarice u Evropi i Africi, admiral Robert Berk izjavio da Rusija "izaziva" SAD da napadne. Kako je naglasio, on neće tražiti od svojih komandira da "prvi zadaju udarac".

Krajem juna snage Alijanse izvršile su nekoliko provokacija kod obale Krima. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je razarač „Defender“ britanske mornarice 23. juna presekao granicu zemlje u blizini rta Fiolent. Ruska vojska morala je da ispali hice upozorenja kako bi skrenula kretanje broda.

Sledećeg dana je fregata holandske mornarice „Evertsen“, koja se nalazila u neutralnim vodama, počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi sprečila povredu ruskih granica, vojska je podigla u vazduh lovce Su-30 i bombardere Su-24. Nakon toga brod je promenio kurs.

 

Komentari (0)

Loading