STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST Životić: Ovo je pravi razlog Kurtijevog napada na sever KiM!
Printscreen

Razgovara se o tome šta će Kurti raditi nakon poraza samoopredeljenja, kao i to da je sinoć i u južnom i u severnom delu KiM bilo pucnjave iz vatrenog oružja.

U pitanju je bila proslava bez povređenih. Važno je to što se na severnom delu KiM tenzija smirila i splasla, gde građani osećaju olakšanje nakon nedavnih nemira.

Stručnjak za bezbednost dr Ilija Životić objašnjava da je u pitanju bilo nasumično pucanje, koje je izazvalo još veću paniku. On dodaje i da je stvarni razlog Kurtijevog napada bilo odustajanje Srpske liste od izbora, kako bi albanci vladali severom Kosova.

- Kada bi vam predsednici opština svuda bili Albanci, to bi povećalo isaljevanje Srba sa Kosova. Dokazano je da Rada Trajković i ostali nemaju "prođu" među Srbima na KiM - navodi Životić.

Životić dodaje da je Kurti neko ko sprovodi direktive iz inostranstva.

- Britanska specijalna jedinica nije slučajno ubačena u Italijanski kontigent. Italijanski kontigent je bar malo naklonjen Srbima i realnije posmatra stvari, on štiti manastir Dečani. Ideja je bila da se on oslabi.... U pitanju je jedna krvoločna jedinica, ali njena namena nije to, jer oni imaju specijalna i nasilna dejstva - dodao je Životić.

Kako ističe, podrška Kine i Rusije je od izuzetnog značaja za Srbiju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading