KFOR OKONČAO KONTROLU DOGOVORA O TABLICAMA: Praćenje primene nalepnica, preuzela Priština
Printscreen

Jutros u 8.00 časova okončan je period od dve nedelje koliko je KFOR kontrolisao primenu dogovora u Briselu o tablicama na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

KFOR će ipak, i u narednom periodu, preko Tima za praćenje kroz patrole nadgledati implementaciju sporazuma na terenu.

Nalepnice postoje u dve veličine, a postavljeni su posteri sa objašnjenjem kako se koriste.Prema proceduri o primeni nalepnica, vozač izađe iz automobila i prelepi tablicu, što kontroliše policija.

Komandant KFOR-a Federiko Federiči, tokom čijeg mandata je postignut sporazum, rekao je za Tanjug, da je sa zadovoljstvom prihvatio briselski sporazum između Beograda i Prištine o tablicama.

"Rado sam prihvatio briselski sporazum. Mogu reći da je Kfor odigrao važnu ulogu tokom ove krize. Imao je blisku saradnju sa Miroslavom Lajčakom, EU, i prirodno, tokom same krize, ja lično, a i ljudi na lokalnom nivou - uspeli smo da održimo kontakt sa svim institucijama - policijom, ali i gradonačelnicima opština na severu. Glavni cilj, naglašavam, bio je da pokusamo da smirimo situaciju, da bude što je moguće mirnija, i da izbegnemo eskalaciju tenzija", rekao je Federiči.

Predviđeno je da ovaj sporazum, koji su postigli predstavnici Beograda i Prištine, traje narednih šest meseci, do kada se očekuje pronalaženje trajnog rešenja.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading