SRBIJA NA TOTALNOM UDARU Sastali se Kurti i Micotakis, iza zatvorenih vrata napravili pakleni dogovor koji menja odnos snaga na Balkanu
EPA/VALDRIN XHEMAJ

U okviru najavljenog totalnog pritiska na Srbiju, grčki premijer Kirjakos Micotakis sastao se sa predstavnikom privremenih vlasti u Prištini tzv. premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je prilikom sastanka sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, da Kosovo želi da nadogradi postojeće istorijske veze između dva naroda, jer je to važno za dugoročnu regionalnu stabilnost.

"Grčka i Kosovo bi trebalo da ojačaju svoje međusobne odnose zbog svoje duge zajedničke istorije, zajedničkog cilja mira i sigurnosti na Balkanu i svoje zajedničke budućnosti", rekao je Kurti.

U saopštenju tzv. Vlade Kosova se navodi da je Kurti Micotakisu zahvalio na podršci i kostruktivnom odnosu prema Prištini, što je Grčka posebno pokazala poslednjih meseci, a posebno što je "dala podršku za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova i što podržava pristup Kosova međunarodnim organizacijama".

Kosovski premijer je, kako se navodi u saopštenju, zahtevao da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova.

"Na ovom sastanku premijer Micotakis potvrdio je posvećenost Grčke promociji i daljem jačanju saradnje između dve zemlje u okviru promocije evropske perspektive zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju kosovske vlade, prenosi Ljajmi.

Kurti i Micotakis razgovarali su i o proširenju ekonomske saradnje između Grčke i Kosova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Zoks

09.07.2021 11:53

Kako bre, pa zar sa Grčkom nemamo bratske odnos???

Mila

09.07.2021 12:47

Imamo ali samo kad im ostavljamo pare.Braco Srbi sto vise na more u Grcku.To se zove licemerje.

Ruzica

09.07.2021 12:49

Grci jeli vi to zabadate noz u ledja braci. Onaj ko to uradi vraca mu se trostruko. Za saku dolara prodajete bracu, vekovima cete se kajati.

sara

09.07.2021 13:35

Bože, baš je smešno kada Kurti kaže, "istorijske veze šiptara sa Grčkom". Da li je moguće da Grčka padne toliko nisko da je Amerika natera, da priznaje nepostojeću državu!!!.