SAUČESNIK U UBISTVU BOJOVIĆA OSUĐEN NA 30 GODINA Ubici dao znak rukom pre pucnjave
Foto: Alo.rs

Ratko Koljenšić je danas osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela - kriminalno udruživanje i krivičnog dela - teško ubistvo putem pomaganja Nikoli Bojoviću u Beogradu.

Bojovića je ubio Saša Cvetanović.

Prvostepenu presudu izrekla je sudija Višeg suda u Podgorici, Vesna Kovačević.

Presudom je prihvaćen predlog tužioca koji je 13. maja predložio da sud Koljenšiću izrekne kaznu zatvora od 30 godina.

Sudija je u obrazloženju presude rekla da je video nadzor kamera potvrdio da su se sreli Koljenšić i Cvetanović i da je Koljenšić pokretom ruke dao znak kuda će da naiđe Nikola Bojović.

Koljenšić je na izricanje presude došao sa slobode.

Kovačević je donela rešenje kojim se određuje pritvor Koljenšiću i njega će službenici policije sprovesti u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu.

Kovačević je rekla da odbrana ima pravo žalbe kako na rešenje i određivanju pritvora, tako i na prvostepenu presudu.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja ima za cilj vršenje krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od 40 godina, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postali Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

U optužnici piše da su Delibašić i Šaranović S., za organizovanu kriminalnu grupu stvorili plan na skrivanju pripadnika grupe, obezbedili novac, oružje i municiju, te organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja Saše Cvetanovića i Vojinovića, na improvizovanom strelištu i metama u obliku plastičnih lutaka u mestu Lijeva Rijeka u Crnoj Gori, radi vršenja ubistva i drugih krivičnih djela.

U optužnici se navodi da su obezbedili 150.000 eura za ostvarenje plana i isplatu naknade pripadnicima organizovane kriminalne grupe, te pratili kretanje i ustaljene navike lica koja su planirali da ubiju. Planirali su da ubiju Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, i Korać Filipa iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke kriminalne grupe Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića, koje je izvršeno 08. 10. 2009. godine u Beogradu.

Okrivljeni Ratko Koljenšić je u toku aprila i maja meseca 2013. u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića. U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. Godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

 BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading