Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Kako prenose portali, ova informacija je, potvrđena iz Vrhovnog suda, i određeno je da se pripremno ročište i glavni pretres u predmetu Višeg suda u Smederevu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru.

Termin suđenja još uvek nije zakazan jer pomenuta odluka treba da se dostavi sudu u Smederevu, koji će potom podneti zahtev sudu u Beogradu za određivanje termina ročišta.

Uroš Blažič

Foto: Vladimir Marković

 

 

Podsetimo 23. maja u Višem sudu u Smederevu trebalo je da se održi pripremno ročište za zločin u Malom Orašju i Duboni, ali ono nije održano jer u trentuku kada su stražari u sudnicu uveli masovnog ubicu Uroša Blažića, sa pancirom i lisicama vezanih ruku i nogu, besni roditelji i rođaci njegovih žrtava su nasrnuli i pokušali da ga linčuju. Veći incident sprečila je sudska straža i policija koja je brzo uspela da izvede ubicu i njegovog oca Radišu kojem se takođe sudi u ovom slučaju, a upravo zbog ovoga je zatraženo da se suđenje izmesti. 

Uroš Blažić suđenje

Vladimir Marković

 

 

U prvom trenutku se pretpostavljalo da će suđenje biti održano u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, ali je Vrhovni sud ipak odredio sudnicu u Okružnom zatvoru smatrajući je podesnijom za suđenje koje je ocenjeno kao visokorizično. 

Inače sudnica u Okružnom zatvoru otvorena je 2009. godine i ona je predviđena za održavanje suđenja visokog rizika.

Ova sudnica ima tri ulaza i rađena je po uzoru na sudnice Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U njoj ima 20 mesta za advokate i veći broj okrivljenih, a kapacitet sale za posetioce suđenja je 40 mesta.

Takođe, kada je ova sudnica u pitanju, postoje tehničke mogućnosti video prenosa suđenja, prevođenja, kao i drugi uslovi za nesmetano obavljanje procesa.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading