Uroš Blažić
Foto: Tanjug/Foto: Nebojša Raus

Iznošenjem završnih reči tužioca i odbrane u Višem sudu u Kragujevcu danas se privodi kraju suđenje Goranu Gavriloviću (50) i njegovom sinu Borisu Gavriloviću (20), bliskim rođacima Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Na današnjem ročištu pred sudskim većem kojim predsedava sudija Jasmina Leković, u slučaju povezanim sa masovnim ubicom devetoro mladih ljudi od kojih je dvoje bilo maloletno, predviđeno je iznošenje završnih reči optužbe i odbrane. Očekuje se da vrlo brzo nakon toga usledi i izricanje prvostepene presude.

Gavrilovići su okrivljeni za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu. Prilikom hapšenja Uroša Blažića u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu njegovog ujaka Gorana i brata od ujaka Borisa Gavrilovića, tokom pretresa, policija je pronašla veću količinu sakrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Za ovo krivično delo propisana je zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

Pre nešto više od godinu dana, Uroš Blažić je, nakon masakra u Duboni i Malom Orašju 4. maja 2023. godine, gde je iz automatske puške ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još njih 20, od čega je ranio 12, pobegao u selo Vinjište nadomak Kragujevca. Tu je narednog jutra i uhapšen. On se skrivao kod svojih rođaka Gavrilovića, gde ga je policija locirala, a zatim i lišila slobode.

Inače, Goran Gavrilović je uhapšen 25. maja 2023. u nastavku istrage, dok je njegov sin Boris lišen slobode 11. juna 2023. Njih dvojica se od tada nalaze u pritvoru, a zbog mesne nadležnosti, sudi im se u Višem sudu u Kragujevcu. Oni se terete za ilegalno posedovanje čitavog arsenala vatrenog oružja. Tokom glavnog pretresa pre četiri dana izvedeni su svi predloženi dokazi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading