Uroš Blažić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković/ Printskrin

Piše: Žarko Zvezdanov

Rođak monstruma Uroša Blažića (21) iz Dubone, koji je u mladenovačkim selima iz automatske puške ubio devet mladih, a ranio 13, kao i on, iza sebe ima debeo dosije. Kako Alo! saznaje, ovaj mladić (28), (ime poznato redakciji), opljačkao je pumpu, a nakon toga, kao povratnik počinio je i pljačku menjačnice!

Meštani sela Dubona, o pomenutom Uroševom rođaku nemaju reči hvale.

- Taj dečko je lopovčić, konzumira drogu, glumi stalno nekog mangupa. Neki iz familije Blažić su kompletni ludaci. On je izgubljen dečko, sa svojim prijateljima je opljačkao je i benzinsku pumpu u Topoli, a onda kao povratnik je opljačkao menjačnicu u Aranđelovcu. On je izuzetno čudan momak, svi se sklanjaju od njega, on stalno pokušava da bude frajer, a ispada uvek smešan, tako je kad „seljak“ hoće da bude mangup - rekao nam je izvor blizak Alo!.

Kako kaže naš sagovornik, Urošev rođak se čak druži sa silovateljem.

- Taj najbolji prijatelj, sa kojima se druži rođak monstruma, pretukao je oca i majku te nesrećne devojke, a potom je silovao. Dobio je neku kaznu, ne znam koliko... Da li normalni ljudi imaju takve prijatelje - pita se naš sagovornik.

Urošev rođak je na društvenim mrežama takođe privlačio pažnju meštana Dubone, svojim provakativnim objavama, gde je postavljao fotografije alkohola, a neretko je pozirao bez majice i pokazivao mišiće.

Podsetimo, 4. maja prošle godine, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Dubona i Šepšin, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi. Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvršenja zločina. Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši Blažiću stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Na pripremnom ročištu Uroš Blažić i njegov otac trebalo je da se kratko izjasne o krivici, a kako je rekao naš izvor, to je trebalo da budu dve reči.

- Na pripremnom ročištu se izjašnjava kratko, ustaneš i kažeš „kriv sam“ ili „nisam kriv“. Nakon toga kada se zakaže suđenje i na njemu bude više učesnika. Pozove se i Uroševa bliža familija jer su oni u neku ruku i svedoci, a ne oštećeni - objasnio je naš izvor za Alo!.

Međutim, pripremno ročište za masakr u mladenovačkim selima je trajalo svega osam sekundi! Očajni roditelji žrtava nasrnuli su na Blažića čim ga je dovela straža, zbog čega su nastali opšti metež i drama u zgradi suda u Smederevu! Policija je jedva izvukla Blažiće iz sudnice, koji su trčećim korakom i okruženi stražarima bežali niz hodnik!

Ubio je i rođaka

Baba Uroša Blažića rekla je za Alo! da je krvnik presudio čak i rođaku.

- Moj sestrić i njegova žena su bili na suđenju, njima je ubio sina. Mi smo familija s Blažićima, drugo koleno. Kažu da je, kad su ga uveli u sudnicu, nastao pravi metež jer je svim roditeljima ubijenih pao mrak na oči i poleteli su ka njemu. Neki su preskakali stolove, gurali klupe, bio je to opšti haos - priča za Alo! baba Uroša Blažića.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading