Palata Pravde Kragujevac
Foto: Alo/Foto: Alo!

U Višem sudu u Kragujevcu danas su tužilac i odbrana izneli završne reči u postupku protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaka i brata od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje

Po završetku pretresa, portparolka Višeg suda u Kragujevcu Ivana Obradović izjavila je da je sudija u postupku, u skladu sa zakonom, naložila da se nakon iznošenja završnih reči prijave novi dopunski dokazi u ovom postupku i zakazala nastavak glavnog pretresa za 19. jun u 10 časova.

Ročište je bilo zakazano za danas u 9 časova, ali je zbog dojave o navodno postavljenoj bombi počelo nakon što su pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu da dojava lažna i da u zgradi nema bombe.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu..

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading