SLUČAJ SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U ZEMUNU UZNEMIRIO JAVNOST Vaspitačice na saslušanju zbog silovanja dečaka (6)
Foto: Alo.rs

Češlja se vrtić! Gradska prosvetna inspekcija upućena je u predškolsku ustanovu „Povratak prirodi“ u Zemunu kako bi izvršila sve provere i kako bi se utvrdilo da li je došlo do propusta od strane bilo koje osobe u slučaju navodnog silovanja dečaka (5) u toaletu tog vrtića!

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obavešteno je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, te je policija upućena da izvrši sve provere i da se sprovede institucionalni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je došlo do propusta u slučaju navodnog silovanja u Zemunu.

SLUČAJ SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U ZEMUNU UZNEMIRIO JAVNOST Vaspitačice na saslušanju zbog silovanja dečaka (6)

Renovirani vrtić „Leptirić“ u Velikom Popoviću

 

- Nakon svih obavljenih provera, preduzimaće se dalje radnje - navodi Ministarstvo prosvete.

Kako saznajemo, u Treće osnovno javno tužilaštvo ovih dana biće pozvane na saslušanje i vaspitačice iz pomenutog vrtića gde se navodno dogodilo nasilje.

Nastavnica ošamarila predškolca (6)!

Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu policija je podnela krivičnu prijavu protiv nastavnice Luciji D. (46), zbog sumnje da je na času engleskog, koji je 3. februara držala u jednom od seoskih vrtića Predškolske ustanove „Majski cvet“, ošamarila šestogodišnjeg dečaka. Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza i donjeg dela levog uva. Lekarskim pregledom ustanovljeno je da je dečak tom prilikom zadobio lake povrede. Slučaj je prijavio otac dečaka.

- Biće izvršene sve moguće provere u ustanovi, kao i saslušanje svedoka i oštećenih - kaže izvor.

Podsetimo, grupa roditelja čija deca idu u taj vrtić prijavila je policiji navodno vršnjačko i seksualno nasilje, a jedan otac sumnja da su dvojica šestogodišnjaka njegovog sina silovala u toaletu.

- Imamo osnovane sumnje da se među decom pomenutog vrtića dogodilo seksualno uznemiravanje među vršnjacima predškolske grupe, u kojem su dva dečaka zatvorila trećeg u toalet, pri čemu ga je jedan držao za ruke, dok mu je drugi stavljao svoje prste u anus, napravivši mu podlive u pomenutoj regiji - piše u prijavi.

Inače, grupa roditelja izrazila je sumnje da su ista dva dečaka na identičan način napastvovala još jednog vršnjaka. Kako su rekli, poslednjih mesec dana on dozvoljava roditeljima da ga obrišu posle velike nužde i odbija da priča na tu temu, zbog čega su otac i majka zabrinuti da je i on bio žrtva. Roditelji napominju da postoji još dece koja ne žele da razgovaraju na ovu temu ili roditeljima daju samo kratke i nepotpune odgovore. Oni su optužili i predškolsku ustanovu da slučaj nisu prijavili nadležnom Centru za socijalni rad, niti su prihvatili apel roditelja da se ovim povodom organizuje roditeljski sastanak.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading