STIŽU AVIONDŽIJE! Top 5 razloga zašto ne smete da propustite nijednu epizodu ovog urnebesnog sitkoma!
Promo

Serija Aviondžije sitkom je koji je možda i najveće TV iznenađenje ove godine. Kada se prvi put pojavila informacija da se snima komedija o životima i neverovatnim avanturama neobične avio-ekipe, priznajemo, naša očekivanja, bila su gotovo nepostojeća. Srbi i sitkom, osim zlatnog izuzetka Slobodana Šuljagića Ljubav, navika, panika“, baš i nisu dva pojma koja mogu dati nešto obećavajuće. Međutim – silno smo se prevarili.

U tumačenju počnimo od početka. Ono čime se svaka serija gledaocu predstavlja na “prvu loptu” jesu vizualni identitet, uvodna špica i muzika.

STIŽU AVIONDŽIJE! Top 5 razloga zašto ne smete da propustite nijednu epizodu ovog urnebesnog sitkoma!

Promo

 

Kod “Aviondžija” već od prve sekunde u tom pogledu kreće “zakucavanje”. Uvodna numera za seriju na kojoj je radio čuveni “Aspirinac” i Severinin producent Filip Miletić, a istu otpevao Miloš Radovanović, hit je za sebe – lagan, pevljiv i pozitivan baš kao što je i sama serija.

U vizualnom pogledu, zanimljiva špica koja se igra sa grafičkom obradom likova glavnih glumaca uz žive boje i dinamiku odskače od svega što se trenutno može videti na našim malim ekranima. Ukratko, najjači adut “Aviondžija” je u tome što su u potpunosti drugačije i autentične. Ovo je sitkom koji se uvek može gledati, a baš jedna takva serija koja odiše duhom najboljih primera zapadne produkcije i simpatičnih američkih komedijica kojima se uvek rado vraćamo, ono je što je nedostajalo srpskom TV nebu.

Taj ko je spojio ove ljude na jednom mestu odradio je fenomenalan posao. Od prvog do poslednjeg člana posade “Aviondžija”, svaki je za sebe našao idealno mesto u miljeu živopisnih i potpuno otkačenih likova. Na stranu to što niko od glavnih glumaca verovatno nikome ne bi pao na pamet kao izbor za seriju ovog tipa, što je još jedan plus za “Aviondžije”. U moru serija u kojima kao da gledamo stalno iste glumce samo sa drugačijim imenima, “Aviondžije” nam donose osam potpuno novih i svežih glumaca koje je uživanje gledati iz epizode u epizodu.

Svi zajedno – Miloš Đorđević, Toni Mihailovski, Bojana Kovačević, Marija Babić, Jelena Rakočević, Nenad Heraković, Nenad Stojimenović, Slaven Došlo, Marijan Todorović i ostatak ekipe razlog su da se od ponedeljka do četvrtka udobno smestimo pred male ekrane, vežemo naše pojaseve i uživamo u jednočasovnom putovanju uz najluđe dogodovštine koje vas mogu zadesiti među oblacima.

Ko je gledao “Srećne ljude” odlično se seća nesrećne supruge doktora Popca koja se kao vojnik sa Solunskog fronta borila sa Đurđinom Golubović za srce čoveka koga voli.

STIŽU AVIONDŽIJE! Top 5 razloga zašto ne smete da propustite nijednu epizodu ovog urnebesnog sitkoma!

Promo

 

Bojana kao Dana dominira svakom scenom, a karakter stroge perserke iza kog se krije nežna i pomalo izgubljena emotivka koja veruje u pravila, ali bi ih rado sva prekršila – kupio nas je “na prvo gledanje”. Međutim, nije samo Dana ta koja je bila glumačko iznenađenje. U narednom pasusu sledi i drugo.

O glumačkom kvalitetu Nenada Herakovića najbolje svedoči raznovrsnost njegovih uloga – Montevideo, Senke nad Balkanom, Sumnjiva lica, Psi laju, vetar nosi, Žigosani u reketu, Mama i tata se igraju rata, 12 reči, Pevačica, Južni vetar 2… Čini se da se Heraković u poslednjih 10 godina oprobao u sve i jednom poznatom žanru. Međutim, avantura u sitkom vode, bar kada je o našem ukusu reč, izbacila je sav njegov talenat u prvi plan. Ukratko – Macan nas je OBORIO SA NOGU! Sjajno napisana uloga, genijalna mimika i neobuzdana strast koja u kombinaciji sa ostalim kolegama donosi osmeh na lice gledalaca, rasterećujući ih od stresnih dvakodnevnih tema.

Priznajemo. Aviondžije gledamo svakog dana od ponedeljka do četvrtka na kanalu Superstar TV u terminu od 21.00. A onda dođe vikend, i sve epizode od te nedelje odgledamo još jednom. I da, u pravu ste ako kažete da smo euforični i da serija sigurno nije toliko savršena koliko je hvalimo. Propusta ima. Uglavnom su sitni, pa su nam čak i oni simpatični. Nastaju u brzini i mahom su nehotična ponavljanja već izgovorenog teksta, recimo kada Heraković, iliti Macan nabraja sinonime za “vođenje ljubavi”, pa “taslačenje” navede dva puta. Ipak, u poređenju sa celokupnim utiskom koji serija ostavlja, priznaćete, takav propust i nije teško oprostiti.

I za kraj, da ne bismo ostali dužni hvale ostatku glumačke ekipe, Slaven Došlo je odlično “povukao” kao najpoznatije lice ovog tima, Jelena Rakočević nas je kupila kao Medena (neprepoznatljiva u poređenju sa likom dosadnjikave Elene u seriji “Kolo sreće”), Nenadu Stojmenoviću savršeno leži kokpit, a Marjan Todorović južnjačkim akcentom poentira, primoravajući nas da se zapitamo – ko zaista pilotira avionima. Marija Babić kao Nina, Miloš Đorđević kao Mile i Toni Mihajlovski u roli Krce, Dušan Radović kao direktor kompanije, neodoljiva Mina Sovtić… svako na svoj način čini da ova potpuno haotična ekipa funkcioniše bez greške.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading