POKUŠAO DA UBIJE KARAĐORĐA, PA OSLOBOĐEN Bivšem dečku Aleksandre Subotić smanjena kazna, a evo za šta se tereti!
Printscreen

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za pet i po godina kaznu Aleksandru Čabarkapi iz Kaluđerice i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od osam godina zbog ubistva u pokušaju i dve iznude u pokušaju.

Istom presudom smanjena je kazna i Miloradu Radojčiću sa dve i po godine na kaznu zatvora od dve godine zbog iznude u pokušaju, a za isto krivično delo samo podstrekavanjem Nenad Slavić je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Vuk Mitić je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva u saizvršilaštvu sa Čabarkapom, dok su pravosnažno obojica za to krivično delo oslobođeni od optužbe.

Drugostepeni sud je u preostalom, nepreinačenom delu potvrdio prvostepenu presudu.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Beogradu Čabarkapi i Mitiću je stavljeno na teret da su 4. februara 2009. godine u Beogradu, zajednički pokušali da liše života Karađorđa Subotića.

Precizirano je da su se Čabarkapa i Mitić nalazili u kolima sa N.P. koji je vozio, kada su počeli da pretiču oštećenog, Čabarkapa, koji je sedeo na zadnjem sedištu, i Mitić na suvozačevom i kada su bili pored vozila oštećenog počeli da pucaju u njega, nakon čega je N.P. nakon što je shvatio šta se dogodilo ubrzao i udaljio se od oštećenog.

Subotića slučajno ni jedan metak nije pogodio.

Za ovo krivično delo Čabarkapa i Mitić su oslobođeni od optužbe, jer, kako smatra Apelacioni sud, ne postoji dovoljno dokaza da su upravo ovi okrivljeni, a ne neke druge osobe pucale na oštećenog u nameri da ga ubiju, a nema ni dovoljno dokaza da se događaj odigrao kao što se navodi u optužnici.

Čabarkapa je oglašen krivim jer je u noći između 18. i 19. aprila 2013. godine na parkingu stavio bombu iza točka automobila oštećenog B.K. koja je trebalo da se aktivira kad on krene u rikverc, do čega nije došlo.

Oglašen je krivim što je šilom i pretnjom od oštećenog N.P. pokušao da iznudi 30.000 evra, kao i da je zajedno sa Nemanjom Mladenovićem prema kome je postupak razdvojen, i Radojčićem u periodu od 16. juna do 1. avgusta 2013. godine, zajednički u saizvršilaštvu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, silom i ozbiljnom pretnjom nanošenja teških telesnih povreda, pokušali da od B.D. iznude 10.000 evra, na šta ih je podstrekao Nenad Slavić.

Prvostepenom presudom Čabarkapa je oslobođen od optužbe za krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, a oslobođen je i Novica Stanojkov od optužbe za pokušaj iznude.

Podsetimo, Aleksandra Subotić svojevremeno je bila u vezi sa Aleksandrom Čabarkapom, sa kojim je dobila ćerku Magdalenu.

Inače, Aleksandra Subotić svojevremeno je tužila je Čabarkapu zbog uvreda.

- Tužba je pokrenuta protiv Čabarkape, odavno se tužimo. Razlog su njegove bljuvotine na Fejsbuku, gde me je javno potkačio, mene i moju porodicu. Vređao me je na najgori mogući način i nazivao najpogrdnijim imenima - kaže Subotićeva za "Blic" i dodaje:

- Odlučila sam da ga udarim po džepu, gde ga i najviše boli, zbog sebe i deteta sam odlučila da to uradim. Nažalost, sudija je bila bolesna, pa je sve odgođeno. Ostalo je još ja da se saslušam i uzmem oko 150.000 dinara od njega.

MILJANA IZVELA ŽELJKA IZ ZADRUGE Kulićeva se oglasila na mrežama, evo šta se dešava! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading