Sofija Rajović
Foto: Printscreen/Printscreen

Sofija Rajović se za samo 23 dana ugojila 12 kilograma zbog posledica zdravstvenih problema sa kojima se i danas bori.

Glumica je svojevremeno otkrila da joj se život potpuno promenio kada je saznala da ima insulinsku rezistenciju.

Sofija Rajović

Printscreen Instagram

 

- Većina ljudi iz mog okruženja me je osuđivala, svi prijatelji su mislili da sam tamo mnogo jela brzu hranu. Ni doktori kojima sam se obratila po povratku u Beograd nisu potpuno verovali u to što im govorim, da nisam drastično promenila ishranu, i bili su ubeđeni da imam poremećaj štitne žlezde. Nisam osećala nikakve simptome, samo mi se javljala pojačana želja za slatkišima. Ali njih čitav život volim i nisam mogla ni da pretpostavim da je to zapravo signal da sa mnom nešto nije u redu - rekla je glumica tada, pa nastavila:

- Bila sam zbunjena, sve to mi je izgledalo vrlo čudno. Moj otac Svetislav, koji je bio lekar, ceo život mi je govorio: “Vreme je najbolji lek”. Nisam odustajala i na kraju sam došla kod jednog doktora koji je predložio da prekontrolišem šećer i uradim test opterećenja. Rezultati su pokazali da imam insulinsku rezistenciju, odnosno povišen šećer. Moj insulin nije reagovao kako treba kad unosim hranu. Umesto da ta hrana ode u ćelije kao snaga, taložila se sa strane. Zbog toga većina osoba s tim poremećajem ima i problem s oticanjem, praktično se budi s nekoliko kilograma viška, što može da bude dramatično, posebno ako se bavite javnim poslom kao ja - rekla je tada Sofija koja je nakon toga dobila terapiju koja joj je pomogla.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Neće biti

29.04.2024 23:50

Nema gojenja bez ždranja! I lokanja!!!! Ne laži Sofija! I ne lupaj. Niko se bez hrane i alkohola nije natovio! Insulinsku sada ima 70% žena i muškaraca i kriva je HRANA!