PRESELIO SE ZBOG VELIKE SRAMOTE Čorba i Točak pljačkali bogate kuće da bi kupovali instrumente
Alo

Bora Đorđević detinjstvo je proveo u rodnom Čačku, ali zbog prevelike sramote kada je bio uhapšen kao maloletnik, roditelji su ga preselili za Beograd. 

Naime, u blizini centra Čačka nalazi se zgrada "Borbe", u kojoj je dugi niz godina živeo Bora sa svojom porodicom. Odmah prekoputa te zgrade, danas postoji jedna pekara, iznad koje se nalazi jedan stančić. Upravo u njemu bio je prvi muzički studio legendarnog Bore Čorbe.

PRESELIO SE ZBOG VELIKE SRAMOTE Čorba i Točak pljačkali bogate kuće da bi kupovali instrumente

Foto: Privatna arhiva

 

- Ja sam starija od njega, kada je on bio klinac, bila sam devojčurak. Bio je veoma harizmatičan, voleo je muziku. U to vreme su se devojke zaljubljivale u momke koji znaju da sviraju i pevaju, a Bora je imao dar i za jedno i za drugo, a uz to, bio je veoma šarmantan. Bio je u velikoj prednosti u odnosu na svoje društvo, što se tiče devojaka. Pričalo se da je svakoj koja mu se svidela pisao pesmu - započela je razgovor Borina nekadašnja komšinica Jelena, kojoj je Đorđević ostao samo u lepom sećanju:

- Svi znaju šta je razlog zbog čega je on napustio Čačak. Bora je na početku karijere menjao bendove u kojima je svirao. Poslednje tri godine njegove muzičke karijere u Čačku svirao je u grupi Poslednji ostatak romantičnog sveta - PORS, u kojoj je i pevao s Radomirom Mihajlovićem Točkom, danas frontmenom grupe Smak. Njihova muzička grupa finansirala se tako što su tri godine pljačkali bogate kuće i tim novcem kupovali su instrumente i opremu - ispričala je Jelena.

PRESELIO SE ZBOG VELIKE SRAMOTE Čorba i Točak pljačkali bogate kuće da bi kupovali instrumente

FOTO ART

 

Javnosti je poznata informacija da je Bora Đorđević proveo sedam dana u istražnom zatvoru, nakon čega su ga roditelji 1970. ispisali iz škole i preselili ga u Beograd kako bi ga sklonili od lošeg društva.

Jedan Borin prijatelj nije želeo da se njegovo ime spominje u javnosti. On je ispričao da Đorđević nikada nije prežalio napuštanje svog rodnog mesta i iznenadni prekid druženja sa Točkom, sa kojim se i danas rado sretne i druži.

- To su bile dečje gluposti, obojica su se pokajala zbog toga. Bora gleda da sve više vremena provodi ovde, dolazi kada god ima slobodnog vremena i sedi sa prijateljima iz detinjstva. Voli da zasedne s Točkom, dok se nije razboleo, umeli su da se nađu i zapiju celu noć. Mislim da nikada nije preboleo što se odselio iz Čačka i što je tako iznenada prekinuo druženje s nekim s kim je odrastao. Često ume da kaže da će duboku starost da provede ovde - rekao je sagovornik.

PRESELIO SE ZBOG VELIKE SRAMOTE Čorba i Točak pljačkali bogate kuće da bi kupovali instrumente

Alo

 

MARINA VISKOVIĆ IZNENADILA OBJAVOM Pevačica se snimila u kupaćem, pa pokazala stomak: Imaćemo bebu

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading