Stoiljković na otvaranju Skala: Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena
Foto: privatna arhiva

- Želim da pozovem sve ljude dobre volje koji su u Boki i Herceg Novom da uživaju na festivalu, a sve one koji nisu još stigli da brzo kupe karte i dođu, da im poželim dobrodošlicu na naše skale i naše more. Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena, poslije dugog niza godina - rekao je predsednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe Bratislav Stoiljković na današnjoj pres konferenciji povodom zvaničnog otvaranja festivala.

Izvršna direktorka kompanije Mtel, Tatjana Mandić, istakla je da društveno odgovorno poslovanje krasi kompanije Mtel i Telekom Srbija i sve članice te grupe.

Stoiljković na otvaranju Skala: Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena

Foto: privatna arhiva

 

- Želimo da pokrenemo tradiciju i poklonimo Herceg Novom i Crnoj Gori festival za pamćenje. Sigurna sam da će festival iznjedriti mnogo hitova, koji će dugo slušati. Moram da naglasim da je ovaj festival uvršten u događaje od nacionalog interesa - rekla je Mandić.

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da taj grad uvek bio grad festivala.

Zaista mi je drago što se festival maksimalno ispromovisao i što je ispromovisan Herceg Novi. Vidio sam da je danas u Herceg Novom 15.000 turista, to je skoro 30 odsto više nego prethodne godine -rekao je Katić i dodao da se nada da će festival postati tradicija.

Član komisije Grammy muzičke nagrade Arturo G. Alvarez rekao je da je ovaj region, zahvaljujući miksu kultura, specifičan i jedinstven u svetu, kao i da imamo možda i njabolje muzičare na celom svetu.

Pevač  Željko Vasić podsetio je da je prvi put kročio u muzički svet upravo u Herceg Novom, kada je na festivalu nastupio sa pesmom "Žena kao ti".

- Sa velikim nestrpljenjem očekujem otvaranje festivala i radujem se svom nastupu- rekao je Vasić.

On je zahvalio Mtelu, Adria-Jadran grupi i Radiju S.

- Jako je važno podržati našu pop scenu. Festival je važno mjesto da se svi nekako okupimo i da zajedničkim snagama plasiramo pop muziku- dodao je.

Pevačica Ana Stanić rekla je da je srećna što se festival vraća na velika vrata, naglasivši da je bina spektakularna.

- Za nas pop muzičare je izuzetno važno da imamo platformu na kojoj možemo plasirati muziku, da to ne bude samo digitalna sfera- istakla je.

Ocenila je da je veoma bitno što je festival dobio nacionalni značaj.

- Lepo je što su organizatori iskombinovali nove nade, neki potpuno novi zvuk, sa nekim imenima i zvukom koji postoje već nekoliko decenija- dodala je Ana, zaključujući da je sa velikim oduševljenjem prihvatila poziv za učešće.


Direktor Radija S Predrag Anđelković kazao je da je reč o zaista velikom projektu i da je u organizaciju uključeno skoro hiljadu ljudi. 

Kako je rekao, cilj im je bio da naprave regionalnu platformu koja će omogućiti učesnicima da ponude svoj sadržaj, a da publika sudi šta je dobro.
Stoiljković na otvaranju Skala: Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena

Foto: privatna arhiva

 

-Nadam se da je ovo početak ulaganja u jednu industriju i nadam se da ćemo imati partnera i u godinama koje dolaze jer bez velikih kompanija ovako nešto ne bi bilo moguće- rekao je on, zahvalivši Mtelu i Telekomu Srbije, kao i Adria-Jadran medijskoj grupi što ih je prepoznala kao kvalitetnog partnera.

Anđelković je istakao da su okupili jedinstven tim stručnjaka da bi sve bilo na nivou kakav do sada nije viđen u regionu.

- Nadam se da ćete naredna tri dana svi uživati, neki pored malih ekrana, a vi koji ste u mogućnosti da dođete - biće nam drago da vas sve ugostimo", poručio je.

I predsednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe Bratislav Stoiljković zahvalio se pokrovitelju festivala, Telekom Srbija - Mtel, navodeći da se tu ne radi samo o finansijskoj podršci.

- Radi se i o entuzijazmu, trudu, želji, volji, koji su uložili institucionalni, korporativno i lično, moram reći, direktor Telekoma Vladimir Lučić i Tatjana Mandić. Što se tiče Opštine Herceg Novi - ja moram da priznam da se ovdje osjećam uvijek dobro. Odnos naše medijske grupe i Opštine je dinamičan, ali ono što je uvijek prisutno je da uvijek brzo nađemo konsenzus oko onih projekata koji su na dobrobit građana Herceg Novog, Crne Gore i šire- dodao je.

On se posebno zahvalio Alvarezu što je "prešao pola planete" da bi došao, kao i Željku i Ani i svim drugim izvođačima koji su se odazvali, Radiju S na svom trudu, kao i timu iz Adria-Jadran grupe.

Stoiljković je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da očekuje odlične rezultate i da ćemo i narednih godina uživati u festivalu.

- Hajde da vidimo kakvi će nam biti rezultati ova tri dana, očekujem da će biti briljantni i onda ćemo od srijede početi da radimo na sljedećem projektu- dodao je.

Podsećamo, u 21 sat počinje koncert Milice Pavlović, a odmah nakon toga, u 23 sata, počinje koncert Saše Matića.

REKLI SU MI DA IDEM U ZATVOR Pevačica doživela neprijatnost malo pre nastupa, otkrila sve detalje: Srušio mi se ceo svet!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading